Магарешки бодил помага при чернодробни проблеми

Билката магарешки бодил е много ефикасна за лечение на чернодробни болести, хемороиди и проблеми с простатата

Красивият магарешки бодил с прекрасен лилав цвят е билка, която намира много широко приложение, и то все за доста важни болести.

В народната медицина той е известен с приложението си за лечение на проблеми с черния дроб, цироза, стеатоза и други опасни чернодробни състояния. Най-важният компонент на магарешки бодил е веществото силимарин, което има способността да възобновява чернодобните клетки.

Освен за чернодробни болести, билката магарешки бодил се използва и за някои чисто мъжки болести като проблеми с простата и засилване на потентността. Често мед от магарешки бодил се препоръчва на мъже, които имат подобни смущения.

магарешки бодил

Билката магарешки бодил е много ефикасна за лечение на чернодробни болести, хемороиди и проблеми с простатата

Други болести, които се повлияят много успешно от билката магарешки бодил са хемороиди, кожни обриви, кашлица, слабо сърце, болни бъбреци и някои злокачествени рани.

Някои народни лечители словославят отвара от магарешки бодил, направена от надземната част и цвета, твърдейки, че тя може да лекува язва и дори рак.

За помощ при проблеми с простатата и засилване на потентността си има специална рецепта.

Две супени лъжици изсушени цветове от магарешки бодил се варят 10 минути в половин литър вода, прецежда се и течността се пия през целия ден на по-малки дози.

Тази отвара може да се ползва и при силна задушаваща кашлица.

За проблеми с бъбреците пък се прави отвара от корените на красивия магарешки бодил. Твърди се, че стопявал камъни в бъбреците.

“Фигурин

При хемороиди пък се приема по една лъжичка печено семе за вътрешна консумация.

Полезният магарешки бодил има изявено противомикробно действие и билката може да се използва също така при кожни инфекции или обриви на кожата.

Много природни препарати са приготвени с екстракт от магарешки бодил. Вие можете да си направите и сами извлек от тази полезна билка. За целта три супени лъжици ситно счукана билка се варят в половин литър вода около десетина минути. Тази отвара се приема няколко пъти на ден след хранене.

Друга рецепта е да съберете 3-4 цвята от магарешки бодил и да ги пуснете в половин литър топла вода да се киснат няколко часа. Сместа се прецежда и се приема през целия ден по една чашка.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *