Китка магданоз държи рака далеч от тялото

Веществото апигенин в полезния магданоз принуждава мутиралите клетки да се държат като нормални

Има хора, които не обичат магданоз – нито в яденето, нито в салатата, но те не знаят каква огромна грешка правят,като пропускат този свежо и супер полезно растение. Наред с всички свои здравословни ползи, то има силата да изгаря коварния рак, да отнема силата на раковите клетки и организмът успява да се справи със заплахите, на които е подложен.

магданоз

Веществото апигенин в полезния магданоз принуждава мутиралите клетки да се държат като нормални

Вълшебното съединение в полезния магданоз, както и в повечето зелени подправки, се нарича апигенин. Веществото принуждава мутиралите дефектни клетки да имат поведението на нормални, след което те умират и на тяхно място се появяват здрави клетки. Именнов това се състои вълшебната му мощ да предпазва организма от развитието на ракови клетки.

Изследването върху полезните свойства на хрупкавия магданоз са направили учени от университета в Охайо. Били са изследвани още силата на целината, копъра, босилека, кориандъра, мащерката, ментата, джоджена, които също имат огромната сила на магданоза, тъй като и в тях се съдържа веществото апигенин.

магданоз

Веществото апигенин в полезния магданоз принуждава мутиралите клетки да се държат като нормални

Съединението се свързва с близо 160 белтъка в човешкото тяло и при взаимодействието си с тях той кара болните клетки да се държат като здравите. Освен това по своята биологична стойност то е флавоноид и има свойството да предпазва организма от свободните радикали, които предизвикват повечето болести в човешкия организъм.

Прекрасният и лечебен магданоз е много полезен и заради това, че съдържа големи количества витамин С и провитамин, а така също над осем негови ценни съставки пазят клетките от окисляване.

Който хапва повече магданоз, предпазва тялото си не само от рак, но и от атеросклерозата, заболявания на дебелото черво, диабет и астма. Растението е особено полезно и за хора със слаб имунитет, остеоартрит и ревматоиден артрит.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *