Магнезиев гел помага при шипове и кожни проблеми

Използвайте лечебния магнезиев гел при разтегнато сухожилие и болки в костите, ставите и мускулите

Полезният магнезиев гел може да ви помогне бързо и лесно да превъзмогнете болките в костите, ставите и мускулите и да се оправите при разтегнато сухожилие. Продуктът представлява ултрачистa, силно концентрирана форма на магнезиев хлорид и се извлича от дъното на древно и отдавна изчезнало море в Северна Европа.
Магнезият играе основна роля в човешкия енергиен баланс и участва в стотици ензимни процеса. Приет перорално като хранителна добавка, той може да създаде храносмилателни смущения, затова е създадена уникална формула на магнезиев гел, който съчетава всички предимства на магнезиевия хлорид.

магнезиев гел

Използвайте лечебния магнезиев гел при разтегнато сухожилие и болки в костите, ставите и мускулите

Той се абсорбира много лесно от кожата, от където магнезиевите йони се разпространяват в целия организъм. Магнезиев гел е ефективно средство за повишаване на магнезиевите нива в организма. Има мощен подхранващ кожата ефект, повлиява добре упорити кожни състояния като например псориазис. Освен това той отпуска мускулите, повишава клетъчната енергия и поддържа жизнените процеси в цялото тяло.
Магнезиев гел помага много и при образувани шипове по цялото тяло. Според специалисти една от причините за образуване на шипове е недостигът на магнезий в организма. Това е така, тъй като при дефицит на магнезий, калцият не се усвоява пълноценно от костната тъкан и се натрупва в различни точки от тялото, включително в меки тъкани. Ако си набавяте допълнително от елемента чрез магнезиев гел, нещата се регулират и този процес спира. Магнезият, приложен външно чрез олио или гел, прониква през кожата и има обезболяващ и отпускащ ефект. Подобрява кръвообращението и нервната проводимост. Твърди се, че проникващият по този начин магнезий насърчава усвояването на калция от костната тъкан.
Хубаво е да нансяте магнезиев гел върху ненаранена кожа и за максимален ефект да оставите да престои възможно най-дълго, преди да изплакнете.
Ако имате чувствителна кожа, задължително си направете тест за поносимост, като нанесете малко количество върху по-малко чувствителна зона, например задната част на ръката, за да видите дали магнезиев гел не предизвиква реакция.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *