Магнезият помага при болки в сухожилията

Болки в сухожилията или тендовагинит може да се получи в областта на китките, глезените, пръстите

Тендовагинт или възпаление и болки на сухожилията се получава от често повтарящи се еднообразни движения, при които има физическо натоварване. За това виновни могат да бъдат и вирусни инфекции и ревматични заболявания. Болки в сухожилията може да се получи в областта на китките, глезените, пръстите, ръцете, краката, гърба.
Хора с професия, които трябва да изпълняват едно и също движение многократно и ежедневно, са най-застрашени.

болки в сухожилията

Болки в сухожилията или тендовагинит може да се получи в областта на китките, глезените, пръстите

Има суха форма на тендовагинит, която е най-често срещана и тогава се получават болки в сухожилията. Той се характеризира със силни болки, които се засилват при движение и натиск. Мястото на вазпалението е зачервено и подуто, но при ограничаване на дейностите и почивка за две седмици преминава.
Другият тип тендовагинит е по-рядък и при него има образуване на секрет. Характеризира се със слаба болка и ограничено движение, оток и висока температура. При болки в сухожилията и тендовагинит е необходим покой на възпалените участъци.
Може да се употребяват противовъзпалителни медикаменти и болкоуспокояващи хапчета.
При възпаление и болки в сухожилията много помага т.нар. магнезиево олио и магнезиев гел. Те съдействат за по-бързо възстановяване при болки в сухожилията, тъй като магнезият действа противовъзпалитено и обезболяващо. Също така се подобрява еластичността на мускули и сухожилия, засилва се кръвообращението, тъй като се провокира процес на изхвърляне на токсини от намазания участък. По този начин се ускоряват оздравителните процеси. Магнезият помага при болки в сухожилията, тъй като подобрява и нервната проводимост.
При по-сериозен проблем засегнатите сухожилия се мажат 4-5 пъти на ден, като последното трябва да е преди да си легнете да спите.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *