Магнерич – за какво се използва и нежелани реакции

Лекарственият продукт Магнерич се отпуска и без рецепта от лекуващия лекар

Магнерич е продукт съдържащ магнезий и е предназначен за състояния имащи връзка с магнезиев дефицит. Магнезият е полезен при крампи на мускулите, парестезии, при сърдечни проблеми като ритъмни смущения и стенокардия, за успокояване на нервите. Медикаментът се използва за профилактика при болни страдащи от болести изискващи лечение с някои диуретици и на еклампсия и прееклампсия.

Магнерич помага на бебчо да се появи на бял свят – за по-лека бременност, против болки в матката при контракции

Магнерич помага на бебчо да се появи на бял свят – за по-лека бременност, против болки в матката при контракции

Той помага на бебчо да се появи на бял свят – за по-лека бременност, против болки в матката при контракции. За бременни жени се препоръчва доста усърдно от акушер-гинеколозите, дори е задължително вземането на магнезий под формата на Магнерич или друг продукт с магнезий.

Състав на Магнерич

Активната съставка в добре известният Магнерич е магнезиев DL-аспартат. Освен него в таблетките с есъдържат  допълнителни помощни вещества като пшеничено нишесте, коповидон, желатин, микрокристална целулоза, кросповидон, талк, магнезиев стеарат. Всяка една таблетка доставя 500 мг от активното вещество магнезиев DL-аспартат.

Как да се приемат таблетките Магнерич?

Те трябва да се приемат по схемата описана от лекуващия лекар. Дневната доза се определя според степента на магнезиевия дефицит. Обикновено се вземат по 2 таблетки трикратно през деня. След една седмица дозата се променя на 2-3 таблетки за един ден. Ако до един месец няма положителни резултати от терапията с него, се преосмисля употребата му. При магнезиев дефицит на бременни се препоръчва по една таблетка дневно, а при риск от аборт и преждевременно раждане по 2 – за 1 или 3 приема на ден.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Кога не трябва да използвате Магнерич?

Медикаментът не трябва да се приема, когато имате свръхчувствителност към някоя от съставките му, ако страдате от тежка бъбречна недостатъчност, от миастения гравис, ако прилагате терапия с други продукти съдържащи магнезий и калций, АV-блок III степен. Ако вземате други лекарства трябва да предупредите лекаря си. С някои Магнерич не си взаимодейства добре и с получава усилване или отслабване на действието на другите лекарства или недостатъчно усвояване на магнезия.

Възможни странични реакции

Както всяко лекарство, така и Магнерич може да предизвика странични реакции.

Pri magneziev deficit polvзayte hrani bogati na magnezij ili Magnerich

Pri magneziev deficit polvзayte hrani bogati na magnezij ili Magnerich

Преди започването на лечение с какъвто и да е медикамент трябва да обсъдите с лекаря си възможните взаимодействия с други лекарства и в каква доза да се пият таблетките. Възможно е да получите диария или изпражненията Ви да станат кашави. Може да се получат и леки раздразнения на стомаха до болки и гадене. С намаляване на дозата тези симптоми отшумяват. Не е противопоказан zа шофиране и работа с машини.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *