Срещу пришки и мазоли пробвайте няколко домашни мазила

Направете си няколко домашни рецепти за лек за мазоли и други пришки по краката

Неудобните обувки и сандали, че дори и джапанки могат да предизвикат протъркване, мазоли и пришки по стъпалата.

Особено това важи за времето когато сменяме затворените с отворени обувки и кожата ни е доста изнежена.

Мазоли се получават и от неудобни, тесни или нови обувки. Има няколко рецепти от народната медицина, които могат да ви помогнат да си направите сами вкъщи лек за мазоли и други наранявания по стъпалата.

мазоли

Направете си няколко домашни рецепти за лек за мазоли и други пришки по краката

Може да си направите домашен мехлем. За целта са ви необходими вазелин, 10-процентова салицилова и 10-процентова млечна киселина, които можете да намерите в аптеките.

Всичко се смесва в подходяща съд и с този лек за мазоли се мажете, ако сте получили разраняване или пък имате някой упорит мазол, който не ви дава мира.

Мажете засегнатите места няколко дни и ще забележите, че мазолите започват да се омекчават и се отстраняват много по-лесно.

Друг лек за мазоли може да си приготвите с мед и чесън. Чесънът се смачква на кашичка и се смесва с меда. С тази смес намажете мазолите и отгоре сложете лепенка или компрес. Правете тази процедура всяка вечер след като добре накиснете стъпалата си във вода.

мазоли

Направете си няколко домашни рецепти за лек за мазоли и други пришки по краката

Друго домашно средство против мазоли се прави с парченце прополис, с големината на мазола. Оформя се малка питка от мазнина и прополис, което се поставя върху мазола и така престоявате през нощта.

Правете тази процедура, докато мазолът не падне.

Може да си направите мазило срещу мазоли и с винен оцет и арпаджик. Лукът трябва да се начука и да се пусне в буркан с оцет.

С това мазило се мажат мазолите всяка вечер. Цветето невен също е идеално срещу мазоли. Сварете щипка от цвета и после направете кашичка, с която да мажете засегнатите места по стъпалата си.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *