Няколко рецепти срещу мазоли, които правят стъпалата ви красиви и здрави

Пет домашни рецепти, с които да се опитате да премахнете и да излекувате болезнените мазоли

Стъпалата носят тежестта на тялото ни ден след ден и нищо чудно, че върху тях понякога се появяват мазоли. Особено ако сме обути в неудобни обувки и изминаваме дълги разстояния пеша.

Сигурно и вие сте забелязали, че най-често мазоли се появяват по кутрето, палецът, над петата – там, където обувката притиска най-настойчиво и силно стъпалото ни. И разбира се, всеки, който е получавал мазоли, знае колко болезнени са те и как се чудите на другия ден какво да обуете, за да не натискате мястото с вече получените мазоли.

мазоли

Пет домашни рецепти, с които да се опитате да премахнете и да излекувате болезнените мазоли

Именно тогава идват някои народни рецепти, които помагат много да облекчите болката и да помогнете на краката ви да се отърват от болезнените мазоли.
Според препатили най-голямата грешка е да се мъчите да ги изрязвате или да пукате мазол или мехур, който се е създал от прекалено ходене.

Една много ефикасна рецепта е с лук и оцет. Лукът трябва да се счука или пасира и да се залее с винен оцет. След това можете да си правите компреси вечер с тази смес.

мазоли

Пет домашни рецепти, с които да се опитате да премахнете и да излекувате болезнените мазоли

Друга много помагаща рецепта при мазоли, е лимонът. Нарежете един лимон на кръгчета и поръсете със захар, след което положете като компрес върху неприятните мазоли и спите така цяла нощ, като се погрижите компресът да не мърда.

Много ефикасен лек срещу мазоли дава и баба Ванга. Тя препоръчвала да се постави бучка сол в тензух и той да се превърже към болезненото място, като с този компрес трябва да се спи през нощта.
Живовляк също много помага срещу мазоли. Вземете листа от билката и ги наложете на болезнения участък. Спете с този компрес и правете тази рецепта докато неприятните болезнени мазоли не изчезнат.

За облекчение при мазоли може да си направите вана от лайка и сода за хляб. Трябва ви хладка приятна вода, в която се пуска сода за хляб и малко суха лайка. Краката се потапят и стоят във ваничката около половин час.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *