БРАВО! Млада майка с рак на маточната шийка роди здраво бебе!

Ракът на маточната шийка по време на бременност е сравнително рядък

Здраво и доносено бебе роди в Университетската АГ болница „Майчин дом” млада жена с рак на маточната шийка. Бременната жена е постъпила в болницата с кървене и повече от месец преди термина за раждане, пише „Блиц”.

Млада майка с рак на маточната шийка роди здраво бебе

Лекарите са направили необходимите прегледи, при които са установили, че жената има рак на шийката на матката. За щастие болестта е позволила бебето да бъде износено.
С помощта на проф. д-р Стоимен Иванов и д-р Веселин Дяволов от клиника „Майчин риск” се ражда здраво бебе, тежащо 3800 гр. и дълго 52 см. Веднага след това екипът на доц. д-р Божидар Славчев застъпва на операционната маса, за да извърши разширена хистеректомия с лимфна дисекция.
Младата майка е понесла много добре и двете оперативни интервенции и сега може да се радва на здраво доносено дете, съобщават от болницата.
Ракът на маточната шийка по време на бременност е сравнително рядък, коментира изп. директор на болницата проф. д-р Виктор Златков. Той се среща с честотата между 1 : 250 до 1 : 5000 бременности.
За съжаление през последните няколко години само в клиниката „Майчин риск” са открити пет такива случая, което говори, че при проследяването на бременностите в доболничната помощ има пропуски, които не трябва да се допускат, заявяват лекарите от АГ болница „Майчин дом”.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *