С маска за черни точки направете лицето си перфектно

Перфектна маска за черни точки бързо и лесно премахва кожните проблеми и прави лицето като огледало

Черните точки се появяват, когато естествената мазнина на кожата наречена себум, се събира в порите. Мазнината ги запушва и заедно с токсините се опитва да излезе от кожата. Комбинирането на токсини и мазнина създава лепкава субстанция, която се крие под черният оксидиран връх, представляваш всъщност черна точка.

Ако имате мазна или комбинирана кожа, вие сте предразположени към тях и се налага да ги махнете с маска за черни точки.

Една такава е със сок от лимон. Натърквайте директно с разрязан лимон областите с черни точки, за да се напоят с лимонов сок, два или три пъти дневно. Сокът ще помогне на порите ви да се стегнат и ще направи повърхността на лицето ви по-малко податлива към черни точки.

Друга маска за черни точки се приготвя от рози и овесено брашно. Този метод е много добър да се отървете от тях и да предотвратите новото им появяване. Смесете пудра от овесено брашно с розова вода, за да направите паста. Намажете пастата върху лицето си с пръсти и я оставете там 15 минути. Фокусирайте се върху проблемните зони като брадичката и носа. Изплакнете със студена вода. Студената вода затваря порите и така предотвратява появата на нови черни точки.

Друга полезна маска за черни точки е с настъргани сурови картофи. Те могат да се използват за третиране на всякакви проблеми с кожата включително пъпки, бръчки, бели петна и черни точки. Сложете картофите директно върху проблемната област, за да изтеглят черните точки.

маска за черни точки

Перфектна маска за черни точки бързо и лесно премахва кожните проблеми и прави лицето като огледало

Сода за хляб и вода е една от най-лесните и ефикасни маски за черни точки. Смесете 3 супени лъжици сода с 3 супени лъжици вода. Търкайте кожата си с този разтвор няколко минути и после го отстранете с топла вода, за да премахнете черните точки.

“Фигурин
маска за черни точки

Перфектна маска за черни точки бързо и лесно премахва кожните проблеми и прави лицето като огледало

Друга много ефикасна маска за черни точки е с мед. Затоплете малко мед и го сложете на проблемните области за 10-15 минути, след което измийте. Медът е добре познат и ефективен метод за почистване на черни точки.

Пет рецепти които ще ви помогнат да се отървете от черните точки

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *