Маски с тривитаминол правят косата гъста и лъскава

Маски с тривитаминол, или по-известни като конски витамини, ще превърнат косата ви в гъст и лъскав водопад

Есен е и е време да се погрижите за косата си. Тя  най-вероятно е изтощена от слънцето, водата и сушата, затова именно през този сезон е хубаво да се погрижите за нея, да й върнете обема и блясъка, за да е силна тя за зимата. Хора, използвали маски с тривитаминол или т. нар. конски витамини  твърдят, че този препарат  прави косата обемна, лъскава, плътна и здрава. От години те се използват именно с тази цел – разкрасяване.

тривитаминол

Маски с тривитаминол или по-известни като конски витамини ще превърнат косата ви в гъст и лъскав водопад

Познати като тривитаминол, служещи като добавки за животни, но известни като конски витамини се използват в няколко популярни маски за коса. Според запознати, освен че спират косопада, този препарат кара косата да расте по-бързо и я сгъстява.

Т. нар. тривитаминол се продава във ветеринарни аптеки и се ползват като подкожни инжекции при коне, говеда, биволи, овце, кози, прасета, кокошки, патици и гъски.

Като бабина рецепта тривитаминол дори се препоръчва от коафьори и фризьори. В тях има три витамина – А, D3 и Е – които всъщност правят косата като грива. Много жени и мъже втриват директно препарата в скалпа като го масажират. Така маската се оставя да престои около два часа, след което се измива добре.

тривитаминол

Маски с тривитаминол или по-известни като конски витамини ще превърнат косата ви в гъст и лъскав водопад

Освен в чист вид, тривитаминол може да се комбинира и в различни маски. Лъжица от илача се смесва с по една лъжица мед, зехтин и ракия, а към тях се добавят и две лъжици кисело мляко. Получената смес се нанася върху косата и стои там два часа, след което се измива добре.

“Фигурин

Традиционната маска с газ, мас и оцет може да бъде обогатена и с конски витамини. Друга рецепта пък включва популярните конски витамини с яйце и стрит на прах аспирин, хума и кисело мляко.

Следваща рецепта за красива и здрава коса пък вкарва полезните конски витамини в маска с бадемово масло, пшеничен зародиш, гроздови семена, лимонов сок и мед.

Хубаво е да знаете, че тривитаминол е само за външна употреба за хората и не се пие или приема инжекционно. Правете си маска с този препарат веднъж на седмица за поне три месеца поред, за да имате още по-голям ефект. След това е добре да си направите няколко месеца почивка. Според запознати, не бива да се прекалява с тривитаминол, за да не получи обратния ефект.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *