Няколко причини да хапвате повече маслини

Чудесните маслини съдържат големи количества от витамините А, В, Д и Е, което ги прави едни от най-добрите антиоксиданти

Неслучайно считат вкусните маслини за вълшебен и лековит природен продукт. От тях се прави една от най-здравословните масла, познати на човека – зехтинът. Маслиновата паста също е много засищаща, полезна и здравословна. Много диетолози включват чудесните маслини в своите диети, тъй като наред с бадемите, черния шоколад и ядките, те съдържат много полезните мононенаситени мастни киселини омега-6 и омега-9, които водят до ограничен прием на вредните наситени мастни киселини.

маслини

Чудесните маслини съдържат големи количества от витамините А, В, Д и Е, което ги прави едни от най-добрите антиоксиданти

Ако искате да отслабнете, отново може да разчитате на полезните маслини. Те засищат добре и само 5-6 от тях ще ви заситят прекрасно. Ненаситените мастни киселини в средиземноморскиото растение пазят холестерола в ниски граници, а оттам и гонят опасността от високо кръвно налягане.

Консумирането на маслини – черни, зелени, солени, безсолни, стафида и всякакви други от безбройното им разнообразие – ви гарантира отслабване и то точно там, където е най-вредно – около корема. Маслините имат голям запас от полезни вещества, които ще се погрижат за вашето здраве. Те съдържат големи количества от витамините А, В, Д и Е, които правят средиземноморския плод един от най-добрите антиоксиданти.

маслини

Чудесните маслини съдържат големи количества от витамините А, В, Д и Е, което ги прави едни от най-добрите антиоксиданти

Който има навика да яде често маслини няма да има проблеми със зрението, ще бъде предпазен от инфекции, ще има добра обмяната на веществата и ще притежава здрави кости и зъби. Най-голямо е съдържанието на витамин Е, който се бори със свободните радикали и пази кръвоносните ни съдове здрави и еластични.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Полезните маслини неутрализират токсичните вещества, между които и алкохолът в кръвта. Ако обичате да си пийвате някоя и друга чашка, гарнирайте питието със салата от маслини и организмът ви ще преборва по-лесно алкохола, а на сутринта няма да имате досаден махмурлук.

Зехтинът, който се получава чрез студено пресоване на маслини, значително намалява стомашни неразположения като колики и предпазва организма от заболявания на стомаха като язва и гастрит. Той оказва благотворно влияние на жлъчката и препятства образуването на жлъчни камъни.

Зехтинът и вкусните маслини освен в кулинарията и за здравословно хранене, се използват и в козметиката. Заради голямото си съдържание на различни групи витамини, те са включени в различни кремове, шампоани, сапуни и други разсрасителни продукти.

Благодарение на съставките, които съдържат, чудодейните маслини забавят стареенето на кожата и могат да помогнат при състояния на псориазис, екземи и други видове кожни проблеми. Те съдържат линоленова киселина, което ги прави възможно най-добрата и здравословна храна за всички хора, от всички възрасти.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *