Масло от вечерна иглика – лек за облекчаване симптомите при екзема

Какво доказват изследванията за лековитото масло от вечерна иглика?

Заболяването екзема е състоянието на кожата, което причинява червени петна, сърбеж, а понякога и болезнено обрив. То се получава по-често при деца, които често страдат от нея, но възрастните могат да го получат също. Няма ефикасен лек и ако някога сте се справили с екзема, вие знаете колко неприятна може да бъде тя и колко трудно се лекува. Най-често курса на лечение е облекчаване на симптомите, често с билкови добавки, такива като масло от вечерна безстъблена иглика.

Масло от вечерна иглика – лек за облекчаване симптомите на екзема

Масло от вечерна иглика – лек за облекчаване симптомите на екзема

Вечерната иглика е растение, което е родом от Северна Америка, но тя също расте в Европа. Тя получава името си от жълтите цветя на растението, които цъфтят през вечерта. Маслото се извлича от семената. То е налично в капсули, и можете да го намерите и като гел. Полезното масло от вечерна безстъблена иглика е получено от семената и има омега-6 мастна киселина и още една гама-линоленова киселина (GLA). Маслото след като се извлече, се поставя в капсули и се приема през устата. Можете да намерите масло от вечерна безстъблена иглика в храни и някои козметични продукти.

Националният център в САЩ за допълнителна и алтернативна медицина (NCCAM) обявява известното масло от вечерна иглика като неефективно за лечение на екзема, когато се приема на таблетки през устата. Въпреки това, проучване през 2013 доказа друго – при дози съответно от 160 мг или 360 мг за деца и тийнейджъри, показва, че маслото от вечерна безстъблена иглика в действителност може да бъде ефективно за лечение на екзема и по-точно както и други билкови лекарства за намаляване на симптомите.

“Фигурин
Масло от вечерна безстъблена иглика - Evening Primrose Oil

Масло от вечерна безстъблена иглика – Evening Primrose Oil

Лековитото масло от вечерна иглика намалява кръвното налягане и нивата на холестерола, полезно е за сърдечно-съдовата система, помага за отделянето на полови хормони – естроген и тестостерон, полезно е и за черния дроб.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *