Масло от вечерна иглика – перфектно средство срещу менопауза и отпусната кожа

Масло от вечерна иглика помага за намаляване симптомите на менопауза и лекува атопичен дерматит

Вечерната иглика е диво растение с красиви слънчеви цветове, а от семената му по специална технология се извлича лечебно масло – уникално поради факта, че то е едно от малкото, който съдържат голямо количество гама-линоленова киселина. Масло от вечерна иглика е богато на тази киселина, която от своя страна съдържа Омега-6 ненаситени мастни киселини. Те са изключително необходими и незаменими за здравето.

масло от вечерна иглика

Масло от вечерна иглика помага за намаляване симптомите на менопауза и лекува атопичен дерматит

Именно поради това свое богатство на гама-линоленова киселина и омага-6 мастни киселини масло от вечерна иглика е много полезно за здравето на хората и особено на жените. Гама-линоленовата киселина играе ключова роля за нормалното функциониране на тялото и оказва успокояващо въздействие върху нервната система, забавя възпалителните процеси, подобрява състоянието на кожата при псориазис и екземи, поддържа работоспособността на сърдечно-съдовата, имунната и репродуктивната системи. Освен за здрава кожа, мастните киселини предпазват ноктите и косата от разслоение и чупливост.

Полезното масло от вечерна иглика се използва предимно за облекчаване на симптомите на предменструалния синдром и при менопауза. Използването му спомага за намаляване на тежестта в корема, главоболието, чувствителността и болката в гърдите, предпазва от увеличаването на теглото, болката в гърба, повдигането и др.

масло от вечерна иглика

Масло от вечерна иглика помага за намаляване симптомите на менопауза и лекува атопичен дерматит

Също така масло от вечерна иглика лекува различни стомашно-чревни, уринарни и кожни проблеми. То намалява депресията, раздразнителността, агресивността, чувството на безпокойство и т.н.
Маслото от вечерна иглика се използва и за лекуване на симптомите на редица кожни заболявания като екзема, атопичен дерматит и акне. Дава ненадминати резултати като подпомагащо лечение на болки в гърдите, ревматоиден артрит, диабетна периферна невропатия. Приемът на масло от вечерна иглика е препоръчителен по време на бременност, защото оставя кожата стегната, повишава нейната еластичност, и влияе положително върху връзките на малкия таз. Гама-линоленовата киселина, която масло от вечерна иглика съдържа, спомага за правилното развитие на главния мозък и нервната система на плода.

Маслото от вечерна иглика може да се използва също за лечение на хипертония, стенокардия и усложнения след инсулт или инфаркт, хормонални проблеми както при мъжете, така и при жените, увредено зрение, следствие от ретинопатия, заболявания на централната и периферната нервна система. То подмладява и регенерира кожата и облекчава неприятните симптоми при менопауза.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *