Срещу артрит и висок холестерол – масло от крил

Богатото на омега-3 мастни киселини масло от крил помага при сърдечно-съдови заболявания и облекчава болезнения месечен цикъл

Едва ли вече има човек, който да не знае колко полезни са омега-3 мастните киселини. Именно огромното им съдържание в полезното масло от крил го прави панацея за резица болести. Крил е зоопланктон, който е скаридоподобен. Малките скаридки са храна на много от бозайниците и са много богати на омега-3 мастни киселини, които носят редица ползи за здравето.
Полезните съставки на масло от крил могат да имат благоприятен ефект върху предменструалния синдром и болезнения месечен цикъл. Освен това то намалява възпалението в следствие на артрит. Изследвания са показали положителни симптоми и при голяма част от пациентите сковаността, подуването и болката в следствие на артрит са били значително намалели.

масло от крил

Богатото на омега-3 мастни киселини масло от крил помага при сърдечно-съдови заболявания и облекчава болезнения месечен цикъл

Полезните мастни киселини в масло от крил се съхраняват в различни биохимични форми от тези на рибеното масло. В масло от крил има много мастни киселини, които се съхраняват като фосфолипиди. Храносмилането им е много по-лесно в сравнение с други форми на мастни киселини. Проучвания показват, че тялото може да поеме по-лесно маслото от крил, отколкото рибеното масло.
Полезното масло от крил съдържа мощен антиоксидант наречен астаксантин. Той има способността да предпазва клетките от свободните радикали, които се образуват от разграждането на храните, от въздуха, който човек диша, когато е изложен на опасности в околната среда, като дим, радиация и други. Антиоксидантът в маслото, наречен астаксантин, може да елиминира голяма част от тези свободни радикали, предизвикващи увреждане на клетките.
Мастните киселини в масло от крил могат да помогнат за намаляването на нивата на холестерола, както и за намаляването на триглицеридите в кръвта, а също така подобряват кръвообращението.
Омега-3 мастните киселини, които се съдържат в масло от крил, помогнат и за подобряването на мозъчната функция.
Добре е да знаете, че масло от крил не бива да се приема от хора, които имат алергия към морски храни или ако приемат медикаменти за разреждане на кръвта. В останалите случаи масло от крил може да помогне за облекчаване на редица неразположения и да подобри общото здравословно състояние.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *