Срещу гъбички по краката и лош дъх – масло от чаено дърво

С масло от чаено дърво можете да дезинфекцирате въздуха, както и да преборите всякакви кожни проблеми

Едно много полезно антисептично средство е чудодейното масло от чаено дърво. Още в древността с разтвор от него хората се борили с кожни инфекции, моряците пък го използвали за направата на чай, а днес то е едно от най-силните антисептични средства, с изразени антивирусни и противогъбични свойства.

масло от чаено дърво

С масло от чаено дърво можете да дезинфекцирате въздуха, както и да преборите всякакви кожни проблеми

Добре е да знаете, преди да решите да използвате масло от чаено дърво е, че то е силно токсично и дори може да действа като киселина, затова то се използва само и единствено за външна употреба.
Полезното маслото се добива от специално растение и се получава чрез процес на дестилация с водна пара на листата на диворастящ храст.

Продуктът се продава като концентрат в аптеките и дрогериите. Той е с ясно изразен антивирусен ефект – доказан чрез лабораторни тестове и действа особено благоприятно при лечението на простудни заболявания, херпес, ангина, грип, цистит.
Масло от чаено дърво е 8 пъти по-силен антисептик от карболовата киселина и 12 пъти от фенола.

масло от чаено дърво

С масло от чаено дърво можете да дезинфекцирате въздуха, както и да преборите всякакви кожни проблеми

С масло от чаено дърво може бързо да облекчите болките в ставите. Разтворът от това масло се използва при терапия срещу патогенни микроорганизми, най-вече против стафилококи и кандида. С това масло от чаено дърво има отличен противогъбичен ефект. Освен това то е силен имуностимулатор и лекува успешно хемороиди.

“Демир

Прилага се при лечение на различни рани, ухапвания, изгаряния, акне, раздразнена кожа след депилация. Редуцира тревожността и напрежението, подобрява работоспособността и повишава концентрацията. Маслото от чаено дърво може да се използва дори и за дезинфекция на въздуха.

Специалистите съветват винаги да правите тест на кожата, преди да използвате каквото и да е етерично масло. Можете да нанесете капчица от него на вътрешната част на китката и ако след 24 часа няма никаква реакция и промяна на кожата, можете да използвате маслото.

Можете да използвате разтворено масло от чаено дърво за масажи, инхалации,
компреси, които се поставят на засегнатото място, срещу акне или херпес, за изплакване на устата и гаргара при заболявания на устната кухина и лош дъх.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *