Направете си мехлем с медицинска сяра за прекрасна кожа

С медицинска сяра ще направите косата си гъста и блестяща, а кожата ви ще стане като порцелан

Ако в организма ви липсва елементът сяра, това може да доведе до възникването на някои сериозни здравословни състояния, тъй като той участва в много процеси, включително се грижи за добрия вид и на кожата и косата. Затова обаче има рецепта с медицинска сяра за пиене, която може да допълни липсата на този важен елемент в тялото.

медицинска сяра

С медицинска сяра ще направите косата си гъста и блестяща, а кожата ви ще стане като порцелан

Имайки предвид важната роля на сярата за поддържане на редица функции се счита, че при дефицитът й организмът не може да създава качествени и здрави клетки.
Това води до падане на косата, загуба на еластичността на кожата и стените на артериите, появата на бръчки, ставни проблеми, разширени вени, образуване на белези и по-слаба имунна система.

За ликвидиране на проблема с акнето може да помогне комбинацията на пчелен мед с медицинска сяра за пиене. В чаена чаша чист мед се сипва една супена лъжица сяра за пиене, която ще откриете в аптеките. Тази смес се разбърква добре и всяка сутрин на гладно се изяжда по една супена лъжица от нея. Разбърквайте добре сместа от сяра за пиене и мед, преди да изядете дневната си доза.

медицинска сяра

С медицинска сяра ще направите косата си гъста и блестяща, а кожата ви ще стане като порцелан

Ако искате наред със сяра за пиене да допълните липсата на този важен елемент в тялото си, може да си го набавяте и чрез храната. Най-много сяра се съдържа в яйчения жълтък, чесъна, лука, брюкселско зеле и малините, пшеничения зародиш, бобовите храни, зелето, рибата, соята и ряпата.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Освен от храната и чрез сяра за пиене, може да приемате важният елемент и чрез различни хранителни добавки под формата на комплексни минерални препарати.
Може да си приготвите и мехлем с медицинска сяра, с който да мажете кожата си за перфектен вид и за премахване на различни кожни проблеми.

Необходими са ви килограм домашна мас, която се изсипва в съд и се добавя един цял пакет медицинска сяра от аптеката. Добавя се една тубичка боров вазелин и един флакон витамин А. Всичко трябва да се разбърка добре, докато се получи гладка и хомогенна смес. Нанася се върху мястото с екзема или друг кожен проблем. Отгоре се слага марля и найлон. Със същия мехлем с медицинска сяра, който се съхранява в хладилника, може да мажете и напуканите или изпръхнали ръце, за да омекнат.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Направете си мехлем с медицинска сяра за прекрасна кожа

  1. Ще бъда много благодарна ако ме информирате колко грама е 1 пакет сяра и латинското име на боров вазелинл

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *