Мед, зехтин и ракия потушават кашлицата

Смес от мед, зехтин и ракия много успешно лекува кашлица и стопира мъчителните напъни на белия дроб

Ако сте пипнали някой есенен вирус и ви мъчат типичните главоболие, запушен нос, кашлица, хрема и болки в гърлото, трябва да опитате някоя народна рецепта, тъй като е пълно с много ефикасни и действащи безотказно.

Има една бабина рецепта за кашлица, която е много популярна в момента и дори някои известни хора я използват при подобно състояние. Става въпрос за смес от мед, зехтин и ракия, която много успешно лекува кашлица и стопира мъчителните напъни на белия дроб.

Рецептата е следната – взимат се равни части мед, ракия и зехтин, които се кипват на котлона за минутка. Като сместа изстине, се дава три пъти дневно.

А ако обърнете внимание на състава на сиропите за кашлица, сигурно ще ви направи впечатление, че всички те съдържат алкохол.

мед зехтин и ракия

Смес от мед зехтин и ракия много успешно лекува кашлица и стопира мъчителните напъни на белия дроб

Много хора я приготвят като смесват чаена лъжица мед, чаена лъжица ракия и чаена лъжица зехтин. Вместо със зехтин, може да приготвите лечебната смес против упорита кашлица и с масло.

Ако не ви се прави тази смес от мед, зехтин и ракия, може да пробвате против кашлица и следната народна рецепта – една ябълка, една глава червен лук без да се бели, 5-6 счукани орехи с черупките, половин лимон и една лъжица подбел.

Всичко това се смесва и се вари няколко минути. Пие се по няколко пъти на ден, подсладено кой с каквото реши, но най-добре да е с чист пчелен мед. За дразнеща кашлица от бабините рецепти една от най-ефективна е отварата от драка, която на момента я спира. Друга много полезна рецепта за кашлица е да се свари една чаша кока кола, която трябва да остане наполовина и след като поизстине, се изпива като чай.

Някои майки се притесняват, че в рецептата с мед, зехтин и ракия има алкохол, но става въпрос за една чаена лъжичка. Освен това, алкохолът се изпарява, като престои. Помага много, особено ако кашлицата е хваната още в самото начало и е лекувана със смес от мед, зехтин и ракия.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Мед, зехтин и ракия потушават кашлицата

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *