Смъкнете излишните килограми с модерната метаболитна диета

Модерната метаболитна диета залага на здравословното готвене на храната и се прави поне 4 седмици

В последните няколко години модерната и балансирана метаболитна диета се наложи като една от най-добрите и дори лечебни диети. Тя е модерна система за здравословно хранене, чието правилно изпълнение гарантира както здраве, така и стройно тяло. Експерти признават, че с нейна помощ биха могли да се предотвратят някои генетично заложени болестни състояния, както и да предпазите собственото си поколение от предаване на подобно тежко наследство.

метаболитна диета

Модерната метаболитна диета залага на здравословното готвене на храната и се прави поне 4 седмици

Едно от ценните качества на полезната метаболитна диета е, че не налага каквито и да било тежки ограничения по отношение на продуктите, които се консумират. Единственото изискване е при всеки възможен случай те да се консумират в сурово състояние, или приготвени по най-безопасния начин като варене, приготвени на пара или печени.
В полезната метаболитна диета се набляга на вякакви плодове и зеленчуци, овесена каша, ядки и семена, маслини, зехтин, гъби, джинджифил, пилешко или пуешко месо, риба и морски дарове, прясно, кисело мляко и млечни продукти, белтъци от яйца, зелен, черен и билков чай, вода. На седмица е позволено само 2-3 филийки пълнозърнест хляб. Пийте и много вода.
Най-добре е полезната метаболитна диета да се прави 4 седмици или 28 дни, през които може да ядете всичко изброено в списъка на позволените храни. Съществува и по-кратък вариант за три или за пет дни, но той не може да даде високи резултати, докато при дългия вариант може да си гарантирате между 5 и 8 килограма надолу.
Въпреки че модерната метаболитна диета е представена като режим с ограничена продължителност, на практика може да се прилага постоянно. Не крие никакви опасности за здравето, тъй като съдържа в себе си всички необходими витамини, минерали и елементи за човешкото тяло.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *