Успешният метод на Рудолф Бройс срещу рак

Успешният метод на Рудолф Бройс срещу рак се състои в разработена от него терапия със сокове и гладолечение

Сред лечебните природни методи за лечение на рак и други болести се откроява и този на Рудолф Бройс. Той е лечител натуропат, който е написал книга за лечебната сила на природните средства като сокове, суровоядство и гладуване. Природният си метод е нарекъл „Тотална терапия”, благодарение на който са излекувани над 40 000 болни от рак.

Подходящо ли е гладолечението в борбата с рака

Ето в какво се състои успешният метод на Рудолф Бройс срещу рак

Ето в какво се състои успешният метод на Рудолф Бройс срещу рак

Лечебната сила на глада е известна още от древността. Когато се прилага правилно той може да лекува или поне да подобри нашето здраве. За здрави хора може да направи профилактика и да бъдат още по-здрави, а известно е, че племето хунза известно със своето дълголетие, през пролетта провежда гладолечение.

Много хора вярват в силата на лечебния глад и считат, че за 42 дни пълен отказ от храна, прекарани само на вода, могат да излекуват човек от всякаква болест.

Истината обаче е, че пълният глад не е подходяща терапия при онкологични заболявания

Вярно е, че по време на пълен отказ от храна, раковите образувания се свиват, понеже не им достигат хранителни вещества за разрастване. Обаче тук има два много важни момента.

  1. Раково болните по правило са изтощени от болестта. Техният организъм е слаб и интоксикиран, често са с поднормено тегло. Едно дълго гладуване само на вода може да ги убие много преди да се постигне изобщо някакъв ефект върху раковите клетки.
  2. Вторият момент, който е основен. Дори гладуващият да издържи пълният курс на гладуване успешно, когато започне завръщането към хранене, раковите клетки започват бясно да растат и да се размножават. Те винаги са по-агресивни и жизнени от нормалните клетки на организма и ги изпреварват по ръст. Последствията са плачевни.

Методът на гладолечение на Рудолф Бройс отхвърля пълния глад като методика

По време на гладолечението по системата на Бройс всекидневно се поемат сокове и билкови отвари, затова тази система не може да се нарече гладуване в същинския смисъл на думата. Принципът е да се доставят полезните за организма хранителни вещества чрез храни, които са вредни за раковите клетки.

“Фигурин

В терапията се включват сокове от кореноплодни зеленчуци – моркови, целина, картофи, цвекло и репички с малко вода – 50 мл. Според вида на болестта се пият 2 л билкови чайове и бистра супа от лук. Когато се налага и прецени лекуващият лекар се правят очистителни клизми. От менюто се изхвърлят всички нездравословни храни – животински, рафинирани брашно и захар и консерви. Лечебното гладуване винаги трябва да се провежда от лекар специалист. Храните трябва да са биологически чисти – без изкуствени торове, препарати против вредители и болести по растенията. Трябва да се пребори болният със стреса и да има достатъчно движение и масажи.

Но нека разкажем подробно за самия метод и как се е стигнало до създаването му

Историята на възникването на метода на 42-дневното гладолечение със сокове и билкови отвари е достатъчно любопитна.

Рудолф Бройс не е медицинско лице, но е човек с обширни познания в народната медицина.

Той се разболява от рак и се подлага на много операции, но болестта се завръща, отново и отново.

Тогава Рудолф Бройс решава да вземе нещата в свои ръце.

За основа на метода си той избира лечебното действие на соковете и билковите отвари. Раковото образуване на Бройс е било разположено външно и е било видимо. Затова лечителят започнал да наблюдава, как се отразява приемът на различни зеленчукови сокове и билкови отвари върху неговото образуване.

Резултатът на тези наблюдения е 42-дневната терапия на Бройс.

Какви сокове и отвари се използват по време на терапията на Бройс

Зеленчуков сок (всички зеленчуци се взимат в суров вид)

Необходими са 300 грама червено цвекло, 100 грама моркови, 100 грама целина, 30 грама черна ряпа и един малък картоф.

Компонентите се изцеждат в сокоизстисквачка. Полученият сок трябва да се прецеди през тензух. Полученото количество е дневна доза.

Отвара от салвия (градински чай Salvia officinalis)

В 500 мл вряла вода се поставят 1 или 2 чаени лъжички (не повече) салвия. Отварата трябва да ври 3 минути, сред което веднага се прецежда и във вече отцедената, още гореща отвара, се добавят по една чаена лъжичка от билките мента Méntha piperíta, жълт кантарион Hypericum perforatum и маточина Melissa officinalis. Всичко това се настоява 10 минути, след което се прецежда отново.

Бъбречен чай

Смесвате сухи билки:

5 грама полски хвощ Equisétum arvénse,

10 грама коприва Urtica dioica

8 грама пача трева Polýgonum aviculáre

6 грама жълт кантарион Hypericum perforatum

Това количество стига за един човек за около три седмици.

Една щипка от тази суха билкова смес се запарва 10 минути в чаша вряла вода 300 мл. След което се прецежда. Отцедените билки се заливат с 2 чаши вряла вода (общо 600 мл) и се варят 10 минути (трябва да ври). След това отварата се прецежда, билките се изхвърлят, а двете течности се смесват. Общото количество течност, което ще получите е около 450-500 мл.

Пие се охладен на гладно, сутрин обед и вечер по 150 мл (половин чаша)

Бъбречният чай може да се пие само 3 седмици! След което се прави задължителна почивка от поне 2-3 седмици. През това време не се яде свинско, телешко и никакви супи с месо и месни бульони.

Запарка от червен здравец Geranium Sanguineum

Половин чаена лъжичка от изсушената трева на червения здравец се запарва 10 минути в чаша вряла вода 300 мл. Пие се една чаша на ден на глътки.

Схема на гладолечението по методиката на Рудолф Бройс

По време на лечението не се яде нищо, през целия ден се пият сокове и отвари. Количеството зеленчуков сок е според чувството за глад, което изпитвате, но не бива да е повече от 500 мл на ден. Всички сокове и отвари се приготвят и употребяват без захар и мед!

Схема:

  1. Сутрин веднага след ставане бавно се изпива половин чаша охладен бъбречен чай.
  2. След половин – един час: 1 или 2 чаши топла отвара от салвия
  3. След още половин – един час се поема една глътка от зеленчуковия сок, като първо се държи в устата една минута и след това се преглъща.
  4. След 5-7 минути се поема отново глътка от сока по същия начин. Общо преди обяд се правят 10-15 такива глътки.
  5. На обяд се изпива половин чаша охладен бъбречен чай. След него се прави неголяма глътка от зеленчуковия сок. Общо за денонощие се разрешава до 500 мл зеленчуков сок.
  6. В течение на деня се изпива една чаша запарка от кръвен здравец – на глътки през целия ден.
  7. Вечер отново се изпива половин чаша охладен бъбречен чай.

Освен горепосоченото се разрешава по една глътка на ден от: зелева чорба, сок от лимон, портокал, ябълка или черен касис. Тези сокове се приемат отделно от зеленчуковия сок и не се смесват!

Ако ви е тежко да изкарате цял ден само на сокове и отвари, се разрешава по една чиния на ден от специалната лукова супа, която се приготвя по рецептата на Бройс:

Лукова супа по Бройс

Взимате една дребна глава кромид лук, измивате я и я нарязвате заедно с оранжевите черупки. След това я запържете в растително олио до златисто-кафяво. След което добавете 500 мл студена вода и варете докато лукът се разпадне. Накрая се добавя зеленчуков бульон  от зеленчуци по ваш избор, разбърква се и получената супа задължително се прецежда през сито или тензух.

След като сте завършили 42-дневния курс гладолечение по Рудолф Бройс, започнете да употребявате само полутечна храна БЕЗ СОЛ! Постепенно въвеждайте обичайните за вас храни.

Важно допълнение!

Изключително важно е болните от рак да се движат колкото е по силите им – максимално много, на чист въздух. Ако можете да работите – работете, разхождайте се, спортувайте. Движението е жизнено важно!

Кога не можем да провеждаме терапията на Рудолф Бройс

Запомнете!

Не се провежда гладолечение по време и след проведена операция, химиотерапия, лъчетерапия!

През тези периоди можете да пиете соковете и билковите отвари, но заедно с това трябва и да се храните!

Терапията на Рудолф Бройс може да бъде започната 2-6 месеца след провеждане на операция, химиотерапия или лъчелечение!

***

Подобна терапия преди Бройс е съставил немският лекар от еврейски произход Макс Герсон, който също е излекувал много хора с неговият метод.

За него четете статия с интересни клипове – ТУК.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *