Миенето на съдове е изключително вредно

Никой не подозира каква опасност ни дебне от чистите чаши и чинии

Изплаквайте добре своите съдове с вода

Препарати за бързо почистване на съдове се рекламират едва ли не всяка минута по радио, телевизии и вестници. По класификация тези средства се числят към течните почистващи средства и не подлежат на специален сертификат, който да доказва, че са безвредни за човешкото здраве. Такъв сертификат имат геловете, козметичните средства и шампоаните.

Този сертификат за производство и търговия наистина може да ви гарантира, че използвайки препарата за миене на съдове, няма да се отровите, да се увреди кожата ви и т.н.

Какво става в организма ако в него попаднат частици за миене? За това никой не се е сетил да направи подробно изследване. Препаратът е съставен от повърхностно- активни вещества, които наистина добре почистват домакинските уреди и съдове. Този химически препарат бързо и лесно, като мистър Пропър, изчиства всякаква повърхност, но сам се настанява върху чистата повърхност. И да се изчисти от там вече е твърде сложно.

Еколозите обаче знаят средствата за измиване не са безопасни за човека, те могат да предизвикат алергии, да станат причина за образуването на злокачествени тумори и могат да причинят депресия и хипертония.

По възможност е препоръчително да не се използват химични средства за измиване на съдовете, а ако това се наложи, измивайте съдовете старателно по три, четири или повече пъти, за да се отмият от тяхната повърхност опасните вещества.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Миенето на съдове е изключително вредно

  1. Ужас , винаги съм си мислела , че верото е вредно , но как да измием мазнините без него !

  2. Добре,разбираме ви,вредно и опасно е да се мият съдовете с препарати.Но какво да правим с неизмитите съдове? Ако имаме пари знаем какво,да ги ползваме и после да ги изхвърляме на боклука.Но ако не можем да си го позволим? Не е възможно да се изхвърлят непрекъснато тигани, тенджери ,тавички и други съдове нали? Тогава какво?Или да ползваме пласмасови съдове,за еднократна употреба , за да се храним в тях.Но не може да се готви в пласмасови съдове ,нали така,или да се пържи в хартиени тигани?

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *