Ефективни средства срещу микоза

Ефективни средства срещу микоза, които е добре да знаем, това са различни противогъбични кремове

Във времето, през което носим леки дрехи по-лесно се намират малки дефекти на кожата, за които в повечето случаи не знаем нищо. Заболяването микоза е упорито и предизвикано от гъбички. То представлява бактериална инфекция, която се лекува трудно.

Светли или кафяви златни петна по гърба и отпред на деколтето се наричат – питириазис верзиколор.

Едно от средствата против микоза е ламизил

Едно от средствата против микоза е ламизил

Те обикновено се появяват няколко дни след престояване на слънце и се създава общо впечатление, че изчезва създаденият бронзов тен. Тези петна не са опасни и много рядко преминават в близост. Известно е, че появата им се предизвиква от вид квасна гъбичка, за която пациентът е генетично предразположен..

Едно добро средство при питириазис верзиколор е гъбичният гел. Намажете се с него и постойте около 5 минути. Изплакнете се под душа и след 3 седмици може да повторите процедурата, съветват лекарите. За предпазване мажете с противогъбичен гел преди излагане на слънце.

Ако имате образувани от гъбичките плаки по гънките, които се наричат интертриго, то трябва да идете да лекар дерматолог и той да определи дали са псориазис, гъбички или атопичен дерматит. Лечебното средство е противогъбичен мехлем и хапчета при по-сериозна микоза. Гъбичките се развиват добре във влажна среда и топлина. Предават се при допир, в басейн, сауна и други.

Ако имате едно или няколко червени петна по ръцете и лицето, което се нарича – herpes circine, се прилага противогъбично лечение за една до две седмици. То се предписва от лекаря, след като се направи изследване. Може да е необходимо да се вземе люспа от кожата за изследване. Тези петна нямат нищо общо с херпеса. По-често те се предават от котките. Ако те са причината, трябва да си завесете животното на ветеринарен лекар за лечение. Ако не се лекуват плаките, те се подуват и се отделят в централната си част.

Мехлем от чесън с мас против микоза

Мехлем от чесън с мас против микоза

Ето и една рецепта от народната медицина за предпазване от микоза и за лечението й.

При поява на гъбички между пръстите, счукайте няколко скилидки чесън и ги смесете с още равно на тях количество свинска мас, която е обезсолена. Мажете пострадалите места със сместа до изчезване на дразнещата микоза.

За приложение на мащерката срещу микоза – ТУК.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *