Срещу катаракта и синузит ползвайте тинктура от морска краставица

Тинктура от морска краставица съдържа много полезни за тялото вещества, които дават цялостна енергия

Едномного интересно и любопитно растение помага при катаракта и синузит – две болести, които се лекуват трудно. Става въпрос за екзотичната морска краставица. Растението се използва в азиатската кухня, където се сервира прясна, като предястие или изсушена, като подправка за супи и сосове.
Полезната морска краставица е богата на протеини и белтъчини, което е много полезно за мускулната тъкан, ставите и кожата. Ако се консумира, растението повишава защитните способности на тялото спрямо инфекции.

морска краставица

Тинктура от морска краставица съдържа много полезни за тялото вещества, които дават цялостна енергия

Освен за синузит, полезната морска краставица може да помогне и да предпази от развитие на катаракта или перде на очите. В растението има голямо количество витамин В2, източник на рибофлавин. Той окозва помощ на електронната транспорнта верига – серия от химически реакции, чрез които някои клетки произвеждат енергия за организма. Благодарение на рибофлавинът се активират антиоксидантни ензими, отговорни за предпазване от увреждащите ефекти на свободните радикали, особено в тъканите на окото. Така се понижава значително риска от развитие на катаракта.
Полезната морска краставица е богата на съединението ниацин, познато още като витамин В3. Той изпълнява роля в клетъчната комуникация и диференциация – процес, в който от недиференцирана клетка се получава високо специализирана клетка, с определена функция и без възможност за превръщане в други клетки. Ниацинът носи прилив на енергия за целия организъм, която остава с часове след приема на съединението.
Полезната морска краставица е растение, особено богато на желязо. Порцията от 200 грама съдържа близо 2,5 мг желязо.
В аптеките се продава тинктура от морска краставица, която е мощно средство за лечение най-вече на синузит. Една-две капки се накапват във всяка ноздра, 3-4 пъти дневно. Лечението е болезнено, но след това настъпва огромно облекчение.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *