Полезни народни рецепти помагат при мъртва кост

Мъртва кост на крака може да бъде облекчена с лековити рецепти от народната медицина

Болезнена и носеща дискомфорт – така хората най-често описват неприятната мъртва кост на крака или на ръката. Тя не само боли, но и носи много неприятности с избора на обувки и с ходенето пеша на по-дълги разстояния. Традиционната медицина лекува мъртва кост преди всичко с различни мазила и с операция, но има и народни рецепти, които са в състояние да облекчат болките и да помогнат при това неприятно състояние.
Мъртва кост на краката се получава от високи и неудобни обувки, както и от неправилно хранене, което предизвиква промени в ставите. Не са малко и случаите когато това заболяване се предава и генетично. Заради излишък на минерални соли в организма се появяват възпаления, които увреждат преди всичко част от ставата.

мъртва кост

Мъртва кост на крака може да бъде облекчена с лековити рецепти от народната медицина

Хрущялът й постепенно загубва своята еластичност, започва да се разраства по краищата на костите и постепенно се превръща в мъртва кост. В началото човек не усеща тези изменения, но с течение на времето болката се усилва и накрая може да боли дори и човек да е в покой. Най-често мъртвата кост се образува при хора, които са предразположени към артрит.
В народната медицина има няколко много ефективни рецепти, които могат да облекчат състоянието и болката.
Една такава рецепта се приготва с мая за хляб колкото орех и супена лъжица бира, от които се омесва нещо като тесто. Болезнената мъртва кост на крака се намазва със свинска мас и върху нея се слага омесеното тесто и така се преспива. Трябва да се прави поне 3-4 вечери, като всяка вечер се прави ново тесто.
Друга народна рецепта за мъртва кост на крака е със ситен речен пясък. Загрят и поставен в специална торбичка, ушита за целта, пясъкът се държи на мястото, където има мъртва кост, докато не изстине. Процедурата се прави докато болезнената мъртва кост на крака не намалее.
Много ефикасна народна рецепта за мъртва кост е с парче стара керемида, което трябва да се нагрее много добре, след което да се залее със студено вода и да се постави върху вълнено парче плат, напоено с газ за горене, сложено върху мъртвата кост. Този компрес се държи, докато болният може да изтърпи. Тази процедура се прави поне 5 пъти, докато неприятната мъртва кост не намалее видимо.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *