Бабини рецепти срещу мъртва кост на крака

Неприятната мъртва кост на крака причинява болка и дискомфорт на хората, които страдат от нея, но има и бабини рецепти срещу това заболяване

Мъртва кост на крака се получава предимно от неудобни или високи обувки, както и от неправилно хранене, което причинява промени в ставите. Заради излишък на минерални соли в организма се появяват възпаления, които увреждат преди всичко част от ставата. Хрущялът на ставата губи своята еластичност, започва да се разраства по краищата на костите и постепенно се превръща в мъртва кост на крака. В началото човек не усеща тези изменения, но с течение на времето болката се усилва и накрая може да боли дори и човек да е в покой. Най-често мъртвата кост се образува при хора, които са предразположени към артрит.

мъртва кост на крака

Неприятната мъртва кост на крака причинява болка и дискомфорт на хората, които страдат от нея, но има и бабини рецепти срещу това заболяване

В народната медицина има няколко рецепти, които могат да облекчат състоянието и болката при мъртва кост на крака.
Една такава е с парче стара керемида, което трябва да се нагрее върху жар, докато се зачерви. Същевременно вълнено парче плат се натопява в газ за горене. Горещата керемида се залива със студена вода, вълненото парче плат напоено с газ се поставя върху мъртва кост на крака и отгоре се поставя топлата керемида. Държи се, докато човекът може да изтърпи. Добре е процедурата да се повтори поне 4-5 пъти, докато израстъкът не изчезне.
Втора рецепта за мъртва кост на крака е със ситен речен пясък. Той трябва да се загрее и да се постави в платнена торбичка, след което да се държи на мястото, където има мъртва кост, докато не изстине. Процедурата се прави докато болезнената мъртва кост на крака не изчезне.
Друга рецепта е с мая за хляб колкото орех и супена лъжица бира, от които се омесва нещо като тесто. Болезнената мъртва кост на крака се намазва със свинска мас и върху нея се слага омесеното тесто и така се преспива. Трябва да се прави поне 3-4 вечери, като всяка вечер се прави ново тесто.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *