На какво е признак появата на мътна урина?

Най-често появата на мътна урина се дължи на инфекция на пикочните пътища

Появата на мътна урина е признак, че в тялото става нещо нередно. От значение е да се забележи в коя урина се получава – сутрин или вечер. Урината може да бъде вместо мътна – пенлива. Пяната също е признак на болестен процес и трябва да се обърне внимание. В такива случаи потърсете лекарска помощ, защото може да се налага лечение на антибиотици.

При поява на мътна урина пийте повече вода и течности

При поява на мътна урина пийте повече вода и течности

Ако сте забелязали, че първата ви урина сутрин е мътна, то това може да се дължи на възпаление на уретрите. В тях обикновено трябва да се търси причината. Това състояние предизвиква пенещи се секрети, в които има гной. Те се отделят с първата урина сутрин и след това не се срещат през деня в нея. Често при това заболяване при уриниране има болки и дискомфорт. За да се справите с проблема е необходимо да пиете повече вода и да потърсите лекарска помощ. Навреме открит уретритът се лекува лесно с антибиотици.

Освен това от полза ще Ви бъде да пиете отвара от черно френско грозде като 2-3 лъжици за супа от него ги сложете в 600 мл вода и се употребява по една или две чаши за чай два или три пъти на ден. Добре е да пиете и пресен сок изстискан от билката бабини зъби.

Ако вашата урина е мътна през целия ден, то това означава, че имате заболяване в пикочния мехур или бъбреците – цистит или някой от видовете нефрит. При този симптом потърсете лекарска помощ. Освен лекарствата може да кипнете за 5 минути една или две лъжици сок от ряпа и да ги изпиете. Може да запарите също и една връзка моркови с листата заедно в половин литър вода и да ги оставите да престоят един час. Тази доза се изпива на 3-4 пъти за целия ден, половин час преди ядене.

Ако сте забелязали, че имате мътна урина, потърсете лекарска помощ и се изследвайте

Ако сте забелязали, че имате мътна урина, потърсете лекарска помощ и се изследвайте

Освен описаните причини за мътна урина, тя може да се дължи и на недостатъчно пиене на вода, при което тя изхвърля токсичните вещества от тялото чрез бъбреците, които не биха били тъмни, ако пиете достатъчно вода за деня. Средната дневна нужда е около 2 литра. А в горещите дни може да се завиши, заради изпотяването.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *