Народна медицина при дискова херния

Пълно излекуване от дискова херния се постига трудно

С притискането на един от гръбначномозъчните нерви с материята от вътрешността на прешлените се означава понятието дискова херния. Тя може на се появи във всеки един отдел на гръбначния стълб, а най-често в поясната (лумбалната) му част. Затова болките в кръста са най-чести. Това заболяване е най-честата причина за операции в тази част на тялото.

Най-честата за дисковата херния е продължителното натоварване.

Пълно излекуване от дискова херния се постига трудно

Пълно излекуване от дискова херния се постига трудно

Дисковете между прешлените се състоят от пулпа в центъра и фиброзен пръстен, който се състои от няколко слоя фиброхрущял. Една от най-честите причини е износването на тези дискове. С напредването на възрастта те загубват по-голямата си част от водното си съдържание, което ги прави да са по-малко гъвкави, което увеличава риска от появата на хернията. Освен от износване и натоварване тя може да се получи и от резки движения.

Едни от средствата, които предлага народната медицина за облекчаване на състоянието са мумийо, червен кантарион и шведска горчивка. Полезно е да се хранят страдащите със здравословна храна.

С червения кантарион се правят компреси върху болното място от пресни стръкове, когато цъфти. Те се берат на около 15-20 см от горната част.

Мумийото се ползва повече вътрешно, ни за дискова херния се правят компреси върху болното място.

Шведската горчивка също се ползва под формата на компрес за облекчаване на състоянието на страдащи.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Резенчета от кромид лук поставени върху мястото също помагат. Първо трябва да се затоплят леко и след това да се сложат върху болното място и да се направи компрес. Той се прави вечер и се преспива с него.

Друг метод е да се наръси неопрана вълна с 1 чаена лъжица смлян червен пипер и 1 чашка за кафе със счукани люти чушки, предварително смесени. Компресът трябва да е загряващ и да стои 2 часа. След като го свалите мястото трябва да се намажи със свинска мас и да се масажира. Отгоре превържете с вълнен плат.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Народна медицина при дискова херния

  1. Извенете ми за възможни грешки в моят български. Причини на Проблеми в хернии повече се намират за граница на обикновена медицина. Аз трява да видя човек или фото, да зная какви херния и къде се намират, и каква причина да се случи. После чета молитва към Господа и след 8-12 дни херния исчезват, се излекуват Евгени Кривошеев + 79184457014 има Whats App

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *