Народна медицина за подагра помага срещу болката

Ако искате да облекчите симптомите на тази неприятна и опасна болест пробвайте народна медицина за подагра

Наричат подаграта царската болест, защото тя се получава от неразумно и обилно хранене. Болестта представлява болезнена форма на артрит, при която солите на пикочната киселина се натрупват около ставите на пръст, глезен, коляно, ръка или лакът и мястото там се зачервява, получава се оток и силна болка.

народна медицина за подагра

Ако искате да облекчите симптомите на тази неприятна и опасна болест пробвайте народна медицина за подагра

Колкото по-бързо започне ефективно лечение на подаграта толкова по-бързо атаката може да бъде спряна. Ако искате да облекчите симптомите на тази неприятна и опасна болест пробвайте народна медицина за подагра. Освен това болните трябва да спазват специална диета. За облекчаване на болката има редица рецепти от полезната народна медицина за подагра, които може да пробвате.
Може да настържете картофи и да се наложат болното място. Също така може да наложите и пресни листа от репей, които предварително трябва да бъдат леко начукани за да бъдат по сочни. Друга от рецептите на народна медицина за подагра сочи, че болното място може да се наложи с лапа от попарена лайка.
Срещу болезнената подагра в половин литър горещо прясно мляко се изсипва половин чаена лъжица оцет. След като се присече млякото, течността се прецежда. Водата се изхвърля, а от сгъстената част се прави лапа за болното място, с която трябва да преспите.
Друга ефикасна рецепта от народна медицина при подагра е с камфор 10 грама, който се пуска в половин литър силна плодова ракия. Разбърква се хубаво, докато камфорът се разтвори. От тази смес се прави компрес на болното място, който се сменя често.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *