При вода в коляното пробвайте тези рецепти от нашата народна медицина

Как да си помогнем с при вода в коляното с народна медицина?

Няколко рецепти от българската народна медицина ще ви помогнат при вода в коляното. Според лекарите вода в коляното се получава, след прекарана туберкулоза или удар по коляното, изтегляне на сухожилие, изкълчване, натъртване. При такива случаи в коляното се събира течност под капачката, която я издува и избутва напред и то се деформира. Повишава се температурата на кожата върху коляното и всички движения са много болезнени.

Бадеми и лимони се използват в рецепта при вода в коляното от нашата народна медицина

Бадеми и лимони се използват в рецепта при вода в коляното от нашата народна медицина

За да се предпазите от това състояние трябва да избягвате причините, които го предизвикват. При удар в коляното или нараняване при падане да се налага на коляното с кромид лук с готварска сол, може и с торбичка хлебен квас домашно направен. Лапата и в двата варианта се налага докато изчезне всякаква синенина.

Ако причината е от туберкулоза, то трябва да се лекува както се лекува туберкулоза на ставите, а при другите случаи има рецепти за целта.

Приготвя се следната смес от 0,6 кг глюкоза, 0,3 кг смлени лимони целите без семките само и 30 г счукани в дървено хаванче бадеми или кайсиеви ядки. Тя се взема три пъти на ден 20 минути на гладно преди ядене по една супена лъжица. 10 минути след всяко вземане на тази смес да се пие от следната отвара по 75 г: 5 ореха счукани с черупките заедно с добавени по една супена лъжица счукано семе от диня, тиква и пъпеши (общо 3), които да врат в 0,6 л вода на слаб огън.

“Фигурин

Препоръчва се диета както при артрит като се пие и по половин кафена чашка сок от черна ряпа. Вместо сок от ряпа може да взема също и по 2-3 лъжици чаени пресен квас от селски хляб, който да е забъркан преди 4 часа с добавени една чаена лъжичка брашно от шипки с плодов сок или вместо него с вода с добавени мед или захар.

Друг вариант е да се свари чай от хвощ и корени от троскот по една супена лъжица и се варят във вода 0,6 л на слаб огън в продължение на 20 минути.

Рецепти при вода в коляното

Рецепти при вода в коляното

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *