Народни рецепти помагат при шипове по стъпалата

При болки в краката от шипове по стъпалата и петите изпробвайте тези много ефикасни и изпитани бабини рецепти

Ако изпитвате резки и внезапни болки в стъпалата и петите, това може да означава, че имате шипове. Това са костни образувания, които се лекуват трудно и болят много. Но има народни рецепти, които могат да помогнат да облекчите значително състоянието си.

шипове

При болки в краката от шипове по стъпалата и петите изпробвайте тези много ефикасни и изпитани бабини рецепти

Най-често болката се появява при ходене или спортуване. На първо време, за да се уверите в диагнозата, отидете на лекар, който ще ви направи рентгенова снимка и ако се окаже, че имате шипове по краката и стъпалата, най-вероятно ще ви назначи противовъзпалителни лекарства, мазила, масаж, лазерна терапия и ортопедични стелки.

Но може да започнете да се лекувате и с народни рецепти, които са доста ефикасни и помагат, въпреки че досадните шипове и болки в краката не изчезват, но поне болката намалява значително.

Една такава от множеството бабини рецепти против шипове и болки в краката е с морска сол. Водата трябва да звари и в нея се пуска шепа морска сол. После тази вода се слага в леген да поизстине, а след това си топите стъпалата в нея. Това се прави всяка вечер в продължение на 40 дена. Този начин на лечение на шипове и болки в краката не се препоръчва, ако имате разширени вени.

шипове

При болки в краката от шипове по стъпалата и петите изпробвайте тези много ефикасни и изпитани бабини рецепти

Следваща рецепта срещу шипове постановява в продължение на 6-7 нощи върху болното място да се поставя добре сварен картоф, смачкан с люспите, като върху него се накапват 10-15 капки камфоров спирт. Преди да направите тази процедура, е добре да намажите болното място с мас или олио. Прави се компрес с найлон и вълнен шал. Това може да се прави при шипове на всички стави.

Друга рецепта при шипове по стъпалата и петите е с пчелен восък и люта чушка. Тази смес за 15 дена намалява шиповете, твърдят хора, които са изпробвабли тази огнена смес. Според тях лютите чушки са много полезни срещу шипове.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *