Този натурален сок ще Ви зареди с витамин К и желязо

Рецепта за натурален сок от зеленчуци и плодове, богат на витамин К и желязо

Добра новина за изпълнение на рецептата с препоръчания натурален сок. За него не е нужно сокоизстисквачка за правене на освежаващи и супер здрави напитки. Тя е рецепта, която може да бъде направена в блендер, така не е необходимо специално оборудване. Влакната на пресните плодови и зеленчукови пюрета, се различават по дебелина: Можете да направите сока по свой вкус и предпочитания просто чрез добавяне на малко вода.

Листното зеле кейл е богато на витамините С, К и желязо

Листното зеле кейл е богато на витамините С, К и желязо

От сока ще получите здравословни ползи на всяка глътка. Искате приятен вкус и охлаждане в горещините? Комбинирайте 1 чаша сок от рецептата с 1 чаша ледени кубчета, 1/2 чаша нискомаслено кисело мляко и1 средно голям обелен банан в блендера. Направете пюрето, докато стане с гладка консистенция.

Тази зелена рецепта съдържа известна доза от желязо (което е необходимо допълнително по време на цикъл и бременност), то е и ключ за здравето на кръвните клетки и функцията на мускулите. Той също така доставя повече от дневната Ви доза на витамин K, друга полезна съставка за кръвта и здравето на костите.

Състав: Кейл, зелено грозде, краставици, ябълка Грени Смит. Калории: 110 Опитайте тази рецепта! Направете си 2 чаши. Този натурален сок Ви снабдява с желязо, което е от ключово значение, за да имате здрави кръвни клетки и за функцията на мускулите. Той също така доставя повече от дневния си изискване на витамин K и здравето на костите. Заслугите за това има главно листното зеле кейл, което е богато на витамини и антиоксиданти. Една чаша натурален сок съдържа 1 мг желязо, 19 мг натрий и 77 г калций.

“Фигурин
Натурален сок с витамин С и желязо

Натурален сок с витамин С и желязо

В 100 г листно зеле кейл се съдържат 2 пъти повече от дневната препоръчана доза на витамин С и 7 пъти повече от дневната доза на витамин К, освен другите полезни минерали и витамини.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *