Натуралният кленов сироп е важен за силна имунна система

Освен за силна имунна система вкусният кленов сироп допринася и за други проблеми за здравето

Честото добавяне на захар или нездравословните ни навици за ползването й могат да създадат здравословни проблеми в тялото.

Да вземем например големите количества захар в газираните напитки, които допринасят за епидемията от затлъстяване и увеличават нивата на кръвната захар.

Към тях като се добавят и опасните съставки в изкуствените подсладители в тези напитки, които са токсични за организма и могат да се отразят отрицателно върху психическото и физическото здраве.

Въпреки тези факти това не означава, че апетита към захарта не може да бъде удовлетворен.

В действителност, заместването на захарта с природен продукт като кленовият сироп, който има не само страхотен вкус, но може да помогне и за здравето включително и за имунната система.

Органичният кленов сироп има много ползи за здравето.

Една от тях е контрол на теглото.

Органичният кленов сироп е с по-ниско съдържание на калории, отколкото пчелния мед и затова е много по-безопасен от изкуствените подсладители.

В действителност изкуствените подсладители излагат организма на токсини като формалдехид и алкохоли като метанол.

Проучванията показват, че предимството да е ниско калоричен, може да помогне да се яде сладки храни с кленов сироп, без да има опасност от напълняване.

Изследователите казват, че консумацията на храна, подсладена с не по-калорични захарини може да доведе до по-голямо увеличение на телесното тегло и затлъстяване, отколкото, ако се консумира една и съща храна подсладена с по-високо съдържание на калории захар.

Органичният кленов сироп е зареден с антиоксиданти, витамини и минерали, които се

борят с вредните свободни радикали и с това помагат на тялото да работи оптимално.

Проучване от Университета на Роуд Айлънд установени, че кленовият сироп може да помогне за предпазване от различни здравни проблеми вариращи от рак и остеопороза до болестта на Алцхаймер и диабет, с неговите противовъзпалителни и антиоксидантни съединения.

Микроелементът манган в кленовия сироп е особено ефективен в борбата със свободните радикали така, че метаболитните функции на организма могат да работят при оптимални нива.

Той е полезен също и за мускулите, както и при увреждане на клетките, укрепва имунната система.

Минералът цинк в кленовия сироп допринася за запазване на белите кръвни клетки, което е важно за предпазване от настинки и някои други заболявания.

Цинкът играе роля в репродуктивното здраве на мъжете, тъй като е важен за здравето на простатната жлеза.

Иван Петров

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *