Нередовен цикъл-причини и симптоми

Нередовният цикъл може да бъде причинен от злоупотреба с алкохол и цигари

За нарушение се говори в този случай, когато в продължение на няколко години цикълът не са променя, а изведнъж броят на неговите дни се намалява или увеличава. Най-сериозното нарушение на менструалния цикъл е аменореята – пълната липса на цикъл в продължение на поне половин година. Причините за нарушения в месечния цикъл може да бъдат много и различни.


Нередностите в менструацията могат да и наследствени

Инфекция на органите на малкия таз. Трябва да се направят редица изследвания, за да се установи от какъв тип е бактерията.

След заболявания на ендокринната система, особено на щитовидната жлеза, могат да настъпят редица промени в хормоналния фон на жената. Това също е причина за нередовна менструация.

Стресови ситуации, депресия или напрежение също могат да предизвикат нарушения в месечния цикъл.

Наследствено също може да се придобият подобни проблеми от своите баби или майки.

“Фигурин

След строга диета, гладуване или интензивни фитнес тренировки организмът се изтощава и от тук следват и редица проблеми с менструалния цикъл.

Промяната на климатичните условия също води до нарушения на цикъла. Дългите и изтощителни пътувания също могат да повлияят негативно върху женския организъм.

При продължително приемане на някои таблетки също може да се повлияя менструалният процес. За това внимателно трябва да се четат листовките на лекарствата, които винаги трябва да бъдат предписани от лекар.

Натравянето също може да доведе до смущения в месечния цикъл, до неговото закъсняване или подраняване.

Жените, които пушат или пият са изложени на по-голям риск от проблеми не само с белите дробове и черния дроб, но и с менструацията.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *