Не на цигарите! Билки помагат за лечение на вредния навик

Когато отказвате цигарите, най-добре е да използвате билки – природният лечение за това

В народната медицина за отказване от тютюна се препоръчват доста билки. При никотиновия глад, когато спираме цигарите, се получават и нервни разстройства. Волята да спрем вредния навик трябва се стимулира, а и на организма е необходимо да се помогне, за да преодолее вредните последствия от натрупаните с години отрови от никотина.

Не на цигарите: Билки, които помагат срещу вредния навик

Лобелия помага срещу вредния навик

Както с всички билки, желателно е да се чете указанието и да се спазва дозировката. Ето някои от билките които могат да помогнат в отказването от вредния навик:

Лобелия – това е красиво декоративно растение, но като билка е малко позната у нас. Тя има доказан успокояващ ефект и може помогне, като намали желанието за никотин. След прием на тази билка, вкусът на цигарите става отвратителен

Жълт кантарион (звъниче) – това е една традиционна билка, която наричат и магическо биле. Тя подобрява тонуса и допринася за положителната нагласа. За всеки който наистина иска да спре цигарите, такава нагласа е изключително важна.

Черен кохош – чаят от тази билка се препоръчва за успокояванев на нервите и раздразнителността, която е неприятен спътник в началната фаза на спирането на цигарите.

Демир бозан билки за бъбреци

Синя върбинка – най-доброто природно успокоително, тя е подходяща за сваляне на нервното напрежение от стреса при отказването

Коча трева – билката успокоява храносмилателната система, което е раздразнена в периода на отказ от цигарите.

Исоп – помага за пречистването на белите дробове от секрети, облекчава тревожността и истерията, които се появяват когато се отказват цигарите.

Ако наистина се стремите да се откажете от цигарите, проверете кои билки ще Ви помогнат, но не забравяйте да се консултирате с фармацевт – не всички комбинации са уместни.
Боян Петракиев

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *