Не подценявайте главоболието

Източникът на болката в главата не е локализиран непременно там. На какво може да се дължи главоболието.

На всички ни се е случвало да ни боли глава. Обикновено тогава вземаме някакъв медикамент и болката отшумява. Това, което не знаем обаче е, че реално имаме някакъв проблем, който първоначално се изразява с главоболие. Подробна статия по темата ще намерите ТУК: Как да излекуваме бързо силното и неприятно главоболие с билки и други средства!

Може да има много причини, заради които да ни боли главата. За да открием източника на болката трябва да се консултираме с лекар. Известни са над 50 болести, чиято първа проява са именно болките в главата.

Не трябва да подценяваме главоболието, особено ако болките зачестят. При повтарящи се периодично главоболие или световъртеж, незабавно отидете в най- близката болница.

Защо ни боли главата и какво означава това?

Ако ни боли само половината глава, това означава, че имаме мигрена. Това е болест, която се лекува. Симптомите на мигрената са още непоносимост към силни звуци, музика и шум. Също така на страдащия от мигрена все едно му се иска да се скрие на тихо и спокойно място, за да се почувства по- добре.

Остри едностранни болки в главата могат да бъдат предизвикани от много външни фактори като смяна на климатичните условия, тютюнопушене или алкохол. Силни, остри и непоносими болки, с които дори медикаментите не могат да се справят ефикасно и за дълго.

Силна болка в цялата глава означава само едно- проблеми с кръвното налягане. Хипертониците често страдат от такъв тип болки. Петна пред очите, тъпа болка и висока температура съпровождат цялата болка в главата. Задължително трябва да се предприемат мерки, тъй като високото кръвно може да доведе до увреждане на сърцето, инсулт и дори до смърт.

При ниско кръвно налягане, болката е локализирана отпред на темето и около очите, или пък отзад на тила, сутрин. Тази болка се съпровожда и с гадене и световъртеж. Ниското артериално кръвно налягане е също толкова опасно и задължително трябва да се предприемат мерки за неговото контролиране.

Постоянните болки в областта на челото и тогава, когато се навеждаме означават два отделни проблема. Единия е поради наднормено тегло, най- често при жените, а другия- възпаление на синусите.

“Фигурин
болки в челото

Болката в главата често означава проблем, за който все още не знаем

Болките в главата, съпровождани със силен световъртеж, означават най- често проблеми с шийния прешлен. Болката се локализира в раменете и шията, но може да се прояви и в челото и около очите.

Болката в главата, която усещаме като силно притискане, означава само едно – умора. Когато сме стояли твърде дълго пред компютъра, телевизора или сме се изморили психически в работата. Обикновено за половин час болката е доста силна и непоносима.

Когато ни боли не главата, а лицето това означава, че имаме проблем с носа, очите, ушите или зъбите. Незабавно трябва да потърсим лекарска помощ. Болките в долната или горна челюст може да се дължат и на възпаление на нервните окончания.

Не винаги обаче имайки главоболие трябва да посягаме към лекарствата. Понякога главата ни боли именно от прекомерната употреба на лекарствени препарати.

Хубаво е при главоболие първо да се обръщаме към природата. Чаша чай или отпускащ масаж ще допринесат благоприятно на организма ни. Ако имате ниско кръвно налягане, при главоболие, изпийте чаша кафе, натурален сок или хапнете нещо сладко. Валериан или глог също помагат при различните видове главоболие.

Не подценявайте болките в главата и ако те зачестят или се увеличат с времето, то непримено потърсете лекарска помощ, за да открият източника и да отстранят навреме проблема.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *