Не съчетавайте риба и мляко в едно хранене

Реакцията от съчетаването на двата продукта при някои хора се изразява с проблем на стомашно-чревния тракт

Чували сме бабите ни да казват, че млечни храни в съчетание с риба могат да доведат до реакция на организма. Да, това е възможно при определени ситуации.

Риба и мляко не е добра комбинация

По принцип има индивиди, при които се наблюдава непоносимост към усвояването на млечната захар. Причината е, че у тях се открива дефицит на ензима, който я разгражда. Затова тези хора обикновено казват, че предпочитат кисело мляко.

Последна актуализация на статията: 20 април 2015.

В противен случай усещат болезнено подуване на стомаха. Дефицитът на описания ензим често е в комбинация с дефицита на друг, който разгражда белтъка на житото – глутена. За липсата на двата човек научава още от ранна възраст, някои се раждат така, а може и да се отключат.

По тази причина не се препоръчва прием на голямо количество прясно мляко – над 700 мл на ден.

От заведенията на www.foodpanda.bg можете да си поръчате онлайн винаги прясна и полезна храна!

Откъде идва нагласата за опасност при съчетание на риба с млечен продукт?
Рибата е бързоразваляща се животинска храна. Т.е. извозва се от океани и морета, а ние искаме да я консумираме дори прясна. По-голямото количество риба, която е и по-достъпна, е замразена.

“Фигурин

Но ние не знаем колко пъти тя е била размразявана, замразявана и обратното, докато стигне до нас. При този процес се наблюдава аминокиселина, която преминава в окислена форма и води до алергизиране. И когато на масата имаме сос с прясно мляко плюс една замразявана-размразявана риба, налице е потенциално действие за алергизиране. Ако рибата мирише на амоняк, то това може да издаде, че е била размразявана и пак поставена в хладилник.

Реакцията от съчетаването на двата продукта при някои хора се изразява с проблем на стомашно-чревния тракт.

Ако лигавицата на червата е в добро здравословно състояние, тя се явява първата имунна бариера на човешкия организъм и не позволява алергичните субстанции да преминат в кръвта, но ако сте със стомашно-чревен дискомфорт, с гастрит, колит или с предразположение към ензимни дефицити, които няма как да обработят съставките на рибата и млякото, може да се стигне до диария.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *