Ниската температура увеличава продължителността на живота

Обяснението е, че при ниска температура се забавят обменните процеси в организма и така се спира производството на вещества, вредни за живите клетки

Приема се, че нормалната телесна температура е не по-висока от 37 градуса. При старите хора тази температура може да е по-ниска. Фактът потвърждава изводи на британски изследователи, според които с понижаване на температурата в тялото под 36,5 градуса се увеличава продължителността на живота. Обяснението е, че при ниска температура се забавят обменните процеси в организма и така се спира производството на вещества, вредни за живите клетки.

Приема се, че нормалната телесна температура е не по-висока от 37 градуса

Когато градусите се повишат заплашително, не бързайте да ги сваляте, съветват лекарите.
Високата температура не е болест, а защитен механизъм. Тя подсказва, че в организма се случва нещо недобро. Важно е то да бъде открито.
Телесната температура не се вдига случайно. При високите градуси се стимулира производството на антитела, повишава се количеството интерферон.По този начин се пречи на вирусите и бактериите да се размножават.
Термометърът показва тревожни данни върху скалата най-често при инфекции. Високата температура е задължителен спътник на всеки възпалителен процес. Но има и други причини за подобна реакция : алергични състояния, автоимунни процеси, новообразувания, заболявания на централната нервна система, хормонални нарушения.Сп. “ Здоровье “ посочва кои са най-честите случаи на разпалване на пожар в кръвта.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *