До какво води опасната ниска температура на тялото

Ако тялото ви поддържа ниска температура това може да доведе до опасни последствия като сърдечна криза

Продължителното поддържане на ниска температура на тялото може да доведе до много опасни последствия като сърдечни кризи и различни мозъчни поражения, а понякога и дори до фатален изход.

Има някои заболявания, които могат за дълго време да понижат температурата на тялото, като това състояние е познато в медицината с термина хипотермия.

Освен външното систематично преохлаждане, това състояние с ниска температура може да бъде предизвикано чрез токсични отравяния, следствие от системна употреба от някои медикаменти.

Една от причините за устойчиво поддържане на ниска температура е рязкото понижаване в нивото на кръвната захар при болни от диабет.

При нарушена работа на щитовидната и надбъбречната жлеза също може да се понижи температурата и това всъщност е един от симптомите на тези заболявания.

Ниска температура на тялото може да се получи и поради вродени или придобити проблеми с кожата като псориазис, ихтиоза и ескофолиативен дерматит.

Случва се предимно със зачервяване, лющене и удебеляване на кожата, което се наблюдава след 50-годишна възраст.

Ако поддържате често ниска температура, това може да е знак за перманентна и крайна фаза на физическа преумора.

Възрастта също е фактор за поддържане на ниска температура.

Обикновено това се случва след 55-60-годишна възраст и тогава телесната температура е по-ниска отколкото при по-младите хора.

Още много на пръв поглед обичайни фактори могат да ви доведат до хипотермия.

Колебанията в хормоналните показатели, оскъдна диета, отказ от хранене на нервна почва, язва на стомаха, остри гръбначно-мозъчни травми и такива на централната нервна система.

Сред причините за ниска температура могат да бъдат откроени още инсулт, множествена склероза, саркоидоза, възпалителни процеси и дори заседнал начин на живот.

За да се установи защо тялото ви поддържа ниска температура, най-добре е да се консултирате с вашия лекар, който ще ви насочи към допълнителни изследвания, за да се установи точно от какво се случва това.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *