Ниско кръвно – билки, рецепти, лечение и причини

Какви са причините и симптомите за ниско кръвно и какво да правим, за да го нормализираме. Помогнете си с храни, билки и рецепти за нормализирането му!

Съдържание на статията:  Причини.

Ниско кръвно висок пулс. Ниско кръвно нисък пулс. Симптоми при ниско налягане. Ниско кръвно при бременни. Какво да ядем при ниско кръвно налягане. Ниско кръвно налягане лечение. Билки за ниско кръвно. Айрян със сол за ниско кръвно.

Ниско кръвно налягане.

Какво е това ниско кръвно налягане?

Кога трябва да започнем да бием тревога? Леко отклонение не може дори да се усети от човек, но все пак имайте предвид, че всичко е много индивидуално е случаите на кръвното налягане.  Не е необходимо един хипотоник да се чувства много зле.

Има определен процент от хората, които не страдат от прекалено ниско налягане и за това е достатъчно да изпиете чаша силно кафе или да повишите своята физическа активност.

Симптомите на ниско кръвно налягане смущават по-често жените, а не мъжете и не са толкова опасни, колкото високото кръвно налягане, при което се увеличава натискът, но все пак приятното в състоянието хипотония е много малко. Има и специални средни стойности, от които трябва да се ръководим – 120/80. Но такова налягане сега все по-рядко се среща и причините за това могат да бъдат различни. Отклонение в посока към стойности под средните се счита налягането от 90-100 / 60 и по-надолу.

Ниско кръвно налягане – дали, ако винаги го имате, Вие се отнасяте към здравите хора? Ако преди това винаги налягането е било в норма, и започва постоянно да намалява едва наскоро, тогава има смисъл да се подложите на пълен медицински преглед. Всеки лекар ще настоява за това, особено ако здравето ви се е влошило драстично. Фактът, че симптомите на понижено налягане, могат да бъдат много неприятни, се дължи на различни причини, болести и до вътрешни кръвоизливи.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Причини за ниско кръвно налягане.

Причините за което могат да бъдат много различни и даващи много неприятности. Какви са причините за ниско кръвно налягане? Обикновено, много хора се оплакват от неразположение при рязка промяна на времето. Това не е необичайно, някои хора реагират на атмосферните влияния с високо или ниско кръвно налягане.

Обикновено хипотонията може да бъде разделена на остра или хронична. Причини за възникване на остра хипотония обикновено са много видими – рязко спадане на кръвното налягане винаги е свързано в такива случаи със загуба на кръв. Но ние няма да покриваме травми от различен произход, както и вътрешна кръвозагуба. Ние сме по-заинтересовани от причините за намаленото налягане, отнасящи се за хроничния вид. Обикновено тялото постепенно ще свикне с ниското налягане и при неговата нормализация или увеличаване, човек ще се чувства много зле. Ниско кръвно налягане е болест на хора с нормално или ниско тегло. Също така по-ниското налягане се предава по наследство.

Ниско кръвно и главоболие.

Ниско кръвно и главоболие.

Лекарите единодушно са стигнали до извода, че намаленото налягане, върху причините, за което ние сега пишем, винаги е следствие на дехидратация или тежка първоначална загуба на кръв, сърдечносъдови заболявания или дефекти, алергии, тежка менструация, съдова болест и получаване на погрешно лекарство.

Като цяло трябва много внимателно да се следи за кръвното налягане, като се взема пред вид и възрастовата норма. Той е забелязал, че кръвното налягане с времето се повишава често при възрастни хора. Това означава, че човек, който страда цял живот от много и различни прояви на хипотония, хипертонията може да се появи със старостта и човек да има нормално налягане, така че той няма да я усети като високо кръвно. Затова е много важно, ако имате проблем от такова естество, да имате постоянно под ръка уред за измерване на кръвното налягане и да се има пред вид, че този преход може да бъде много остър, и като се вземат лекарства за понижаване на кръвното налягане, ако то вече е трансформирано във високо, може да бъде опасно за живота.

Страдащите от това състояние не са за завиждане. Всякакви атмосферни колебания при хората с ниско кръвно налягане (хипотония) се чувстват. Повишена раздразнителност, тревожност, чувствителност към студ, чувствителност към морска болест и припадане превръщат животът им в непрекъснато страдание. Можете ли да им помогнете? Обръщайки се към експертите, ние решихме да и дадат отговор, който провокира развитието на артериална хипотония и че помага да се справим с това състояние.

Какво предизвиква ниско кръвно налягане? Ниската физическа активност е един от факторите.

Липсата на физическа активност може да бъде свързана със заседнал начин на живот или той да бъде принудителен (например, поради болест). И само влошава симптомите на хипотония: намаляване на мускулната дейност води до влошаване на функционалното състояние на сърцето, на апарата за свиване на мускулите и тонуса, намалена вентилация, разстройства на минералния и протеинов метаболизъм, засягащи централната нервна система.

Изход от положението се постига с подходящи упражнения. Добър ефект има от физическата активност при плуване, бягане, каране на ски, аеробика. Нормализиране на режима и спокоен сън от 8-10 часа сън – това е жизнена необходимост за всички хипотоници и основа за поддържане на нормалният им живот. Не е тайна, че сънят е основен синхронизатор на биоритмите на тялото, стимулиращ функционалната активност на сърдечносъдовата система, парасимпатиковата, симпатиковата и вегетативната нервна система. И разбира се за хипотониците е „предписана“ пълна дневна схема с редуване на умствен и физически стрес.

Ниско кръвно висок пулс.

Ниско кръвно висок пулс.

Ниско кръвно висок пулс.

Работа в опасни среди.

За развитието на артериална хипотония допринася: работа под земята, в атмосфера на висока влажност и висока температура, продължително излагане на ниски дози йонизиращи лъчения, микровълнови електромагнитни полета, токсични химикали.

Изход от положението: Ако хипотонията е причинена от професионалните рискове, по-добре е да се прехвърлите на друга работа.

Закаляване. Препоръчано е за пациенти с хипотония ежедневно поливане, избърсване и душ. В основата на тези процедури е тонизиращият ефект не само върху повърхностния слой на кожата, съдовия тонус, но също така и върху имунната система.

Болести. За провокатори на хипотония са включени някои заболявания на щитовидната жлеза и надбъбречните жлези, сърдечносъдовата и централната нервна система, някои респираторни заболявания и дуоденална язва, холецистит, хепатит, цироза, анемия. Остра хипотония може да се развие и от голяма загуба на кръв с масивни травми, отравяния, топлинен удар, удари с различен произход.

Изход от положението. Лечение на заболяванията причиняващи намаляване на кръвното налягане, което води до нормализиране на последното.

Растителни стимуланти. Става въпрос за така наречените адаптогени от естествен произход, които подобряват съдовия тонус и кръвното налягане: тинктура от елеутерокок, жен-шен, лимонена трева, аралия. Но е важно да не се прекалява: някои хипотоници са много чувствителни към тези лекарства. Поради лекарствата за хора, страдащи от ниско кръвно налягане са предписани: ноотропни препарати лекарства, церебропротектори, антиоксиданти и антидепресанти.

Лечение.

Хипотонията може да възникне в резултат на неправилна употреба на лекарства, които понижават кръвното налягане (невролептици, ганглиоблокери и адреноблокатори, нитрати и нитрити.)

Ниско кръвно нисък пулс.

Ниско кръвно нисък пулс.

Ниско кръвно нисък пулс.

В случаи на хипертонична криза не е правилно да се занимавате със самостоятелно лечение на хипертонията. По време на сърдечен пристъп, ако имате на разположение зеленчуци богати на нитрати, може да си хапнете малко от тях в седнало положение: получава се рязък спад на кръвното налягане в изправено положение и това може да доведе до статичен колапс (загуба на съзнание поради недостатъчно кръвоснабдяване на главата). В цвеклото обикновено има повече нитрати. Ако пиете вода малко преди или след вземането на цвеклото, ефектът се губи, защото нитратите в устата се разграждат от бактерии до нитрити. Именно те смъкват високото кръвно. Ако имате възможност да си направите сок от цвекло е по-добре.

Диета. За подобряване на здравето при хипотония си помогнете със специална диета с високо съдържание на калий (картофи, патладжан, зеле, кайсии, сливи) и калций с витамин D3. По този начин се хранят хората, страдащи от понижено налягане, което се изисква най-малко четири пъти на ден. В допълнение към традиционните кафе и чай, кръвното налягане се увеличава и с всичко солено: херинга, кисели краставички, кисело зеле. Но бъдете внимателни с алкохола. Той не се препоръчва просто, защото е вреден. Както и да е, разширява кръвоносните съдове (и следователно намалява налягането) ракията – не е за вас.

Професионални спортисти.

Сред хипотониците има и много спортисти. Тенденцията към намаляване на кръвното налягане и забавянето на сърдечната честота не е нищо друго освен защитна реакция на постоянното физическо натоварване, когато тялото започва да работи в по-икономичен режим. Такава хипотония експертите наричат хипотония на високата тренираност. Затова преди да запишете детето си в спортната секция, посетете детски кардиолог. Особено тежко натоварване на сърцето дават следните спортни дисциплини: хокей, фигурно пързаляне и футбол.

Масаж и акупунктура. Най-ефективен за хипотония е терапевтичния масаж в областта на шията и врата, мускулите на прасеца и ръцете. Други доказани средства за „болестта на ниско налягане“ е акупунктурата.

Симптоми при ниско налягане.

Ниско кръвно налягане, симптомите, на което са повече от неприятни, обикновено се усещат както следва:

Основните симптоми при понижено налягане са неприятни, предизвикани от нарушена циркулация в мозъчните съдове.

Силно главоболие. Това главоболие може да се появи като отговор на умора, но често се случва и когато главата е доста възпалена и след празник. В този случай, ще се събудите разбити и вяли. Усещането е толкова лошо, че след почивката Вие ще се чувствате просто болни от състоянието на слабост.

Що се отнася до болката, тя е индивидуална. Това не е да се каже, че главата при понижено налягане винаги боли само в теменния дял, или само в слепоочията. Също така е вероятно да причини болка и в други места (тежест в темпоралната област и болка в областта на челото). Има чести случаи на болки от мигрена, проявени в едната половина на главата. Болките са постоянни с тъп характер, и в допълнение към тях могат да се появят повръщане или гадене. Дори в едно и също лице може да се проявят симптоми като за повишено или за понижено налягане. Въз основа на същите, веднага след главоболието не трябва да се дава никакво лекарство и да се правят изводи.

Симптомите на ниско кръвно налягане се разделят и по чувството на болка. Болката може да започне внезапно и може да се увеличи, това може да отнеме няколко часа или дори няколко дни. Тази болка често се характеризира с напълно противоречиви описания – някои хора го чувстват като налягане, а други – като болка от спукване. Сега разбираме, че да се диагностицира ниското кръвно по описанието на главоболието не може да се направи дори с лекар.

Трябва да кажем, че признаците на главоболие при хипотония са чести в сравнение с усещането на мигренозно главоболие. Чувствата са еднакво неприятни, но болката – не е показател и не е причина за лечение на ниското налягане.

Ниско кръвно – виене на свят и главоболие.

Ниско кръвно – виене на свят и главоболие.

Летаргия, умора, слабост. Ниското налягане показва симптоми и на изтощение. Човек губи време за работа, това е лошо, и симптомите са толкова силни, че би могло да предизвика дори загуба на съзнание. Ефективността при хора с ниско налягане пада значително в края на работния ден. Често се случва, когато усещането на човек, за гадене се приема за хипертонична криза, и взема лекарство, което понижава кръвното налягане. В резултат на това налягането пада още повече е възможен и припадък, който може да бъде краткосрочен и дългосрочен. С такова силно чувство на умора, са гадене, виене на свят, сънливост и вялост в мускулите. Отново симптомите на ниско кръвно налягане, които ще опишем, могат да бъдат объркани с подобни симптоми на високо кръвно налягане. За да се докаже точно причината за това състояние, е необходимо да се измери налягането с тонометър. В крайна сметка, тези симптоми са доста неясни.

Реакциите на шума и ярката светлина. Ниско кръвно налягане, симптомите, на които са доста разпознаваеми, но не точни, но често дават такава реакция като дразнене и болки в главата в ярка светлина.

Трябва да се отбележи, че всички тези симптоми са естествено необичайни за здрав човек, или иначе нещо не е наред със здравето. Много често ниското кръвно налягане – това е резултат от лоша функция на щитовидната жлеза, прогресивна невроза, или различни непризнати в точното време вътрешни болести.

Много лекари косвени причини за хипотония включват дори различни фобии и клаустрофобия сред тях. Ако едно лице е имало страх от височини или да се вози в асансьор и в различни други возила, изградени на принципа, най-вероятно това е косвено отражение на всички прояви на хипотония.

Много хора с ниско кръвно налягане отбелязват значително влошаване на здравето по време на магнитни бури и промени във времето.

Доста често (особено с рязко ставане от леглото) се усеща хипотензивн притъмняване и замайване. В някои случаи има дори загуба на съзнание, но такива случаи са редки.

Друг често срещан в хипотензивни симптом е умора или слабост.

Има оплаквания от разсеяност и загуба на паметта. Поради забавяне на притока на кръв жизнената дейност на организма се намалява, в резултат на хипотензивните пациенти се наблюдава тенденция към депресия, те често са емоционално нестабилни, раздразнителни, податливи на промени в настроението.

Поради понижено съдов тонус, и има някои нарушения на сърцето, които могат да доведат до болка в сърцето и гръдната кост. Тези усещания се случват постоянно и могат да бъдат придружени от сърцебиене, които не са свързани с нервната система или с физически стрес.

Хипотензивните пациенти непрекъснато чувстват липсата на въздух (особено по време на тренировка) и често се прозяват.

Също така за хора с ниско налягане е характерно изтръпване и студенина на ръцете и краката, те имат висока чувствителност към студ и топлина.

Ниско кръвно при бременни.

Ниско кръвно налягане по време на бременност може да се разгледа в контекста на симптомите разделени на две възможности:

Налягането може да бъде понижено по време на бременност. Това е възможно при ранна токсикоза през първата половина на бременността. Друг вариант да се намали е свързан с развитието на усложнения по време на бременността като заплашващ аборт с маточно кръвотечение. В други случаи може да има нарушение на кръвно налягане в посоката на нарастване.

Хипотонията като основно условие, което се случва преди бременността и продължава с нейното напредване. В този случай рискът за майката не съществува. Може да пострада плода, като на фона на хипотонията забавянето на потока кръв в съдовете неминуемо ще се отрази с негативно въздействие върху плацентното кръвообращение на детето. Налице е висока степен на риск от фетална хипоксия с всичките й последствия.

Причини за ниско налягане по време на бременност.

Причините за ниско налягане по време на бременност са разнообразни. Въпреки това експертите са единодушни, че налягането може да падне в резултат на допълнителната кръвоносна система – а именно, на маточно-плацентната. На свой ред, плацентата произвежда хормони, които потискат дейността на хипофизната жлеза, на нивото на пресорни вещества става по-ниска и има спад на налягането.

В допълнение влияние оказват следните фактори:

През първото тримесечие падането на налягането често се дължи на увеличение на нивото на прогестерона в кръвта. Възможно е, че то да падне достатъчно трудно, защото приливът на хормони настъпва внезапно.

До спадане на налягането може да доведе многоводието при износване на близнаци през бременността.

Друг фактор, който често оказва влияние върху налягането на бременни жени е желязодефицитната анемия.

Ниско кръвно – рецепти.

Ниско кръвно – рецепти.

Също така причината може да се крие в влошаването на венозния кръвоток, поради увеличаване на размера на корема. Сърдечният дебит става по-малък и налягането спада.

Скрита причина за спада на налягането може да бъде наличието на синдром на долната вена.

Разбира се, не е необходимо да се изключи ендокринна патология при бременни жени, болест на сърцето и кръвоносните съдове, съдова дистония. Всяко заболяване, което може да доведе до спадане на налягането при обикновен човек, може да бъде причина за това и при бременните жени. И при това може да падне доста много.

Фактори-провокатори са стресът, заседналият начин на живот, неправилното хранене, неспазването на режим за пиене.

Ниско кръвно - билки.

Ниско кръвно – билки.

Това се отразява на емоциите на една жена и в здравето на детето, а това е от значение за неговото благополучие. Отразява се  негативно върху страха от предстоящото раждане.

Бременните жени са по-чувствителни към промените на метеорологичните условия, които имат отрицателно въздействие върху кръвното налягане.

От ниското налягане по време на бременност може да бъде опасно и затова е необходимо да се знае как да се подобри.

Какво да правите при ниско кръвно налягане по време на бременност?

Ако имате симптоми, показващи спад на кръвното налягане: главоболие, потъмняване на очите, повишена сърдечна честота и така нататък е необходимо да се предприемат действия.

Можете да изпиете чаша черен чай с добавянето на големи количества захар. Чаят е перфектна напитка за придаване жизненост по време на бременност, но самия черен чай, който препоръчват лекарите има и вредни съставки като кофеин и други. Така, че за бременната жена е по-добре да се потърси друг вид чай.

Ниско кръвно – храни за повишаването му – шоколад.

Ниско кръвно – храни за повишаването му – шоколад.

Ще Ви помогне да се чувствате по-добре черния шоколад, но тя трябва да бъде естествен и да има съдържание на не повече от 70% мазнини. След това, трябва да си легнете в леглото и да си почивате.

Понякога, за нормализиране на нивото на налягане е достатъчна просто една добра почивка в тъмно и хладно място, най-добре е да се проветри помещението и да се гарантира редовно наличието на чист въздух. Краката по време на почивката трябва да се поставят на една възглавница или друго нещо високо.

Помага за нормализиране на кръвното налягане и за подобряване на настроението ви и ходенето на открито. Но не трябва да излизате на разходка при силен световъртеж или ако имате замаяност.

Можете да използвате съветите на лекарите и да направи контрастна баня за краката или да вземете контрастен душ. Добра помощ има от професионален масаж, редовни посещения на басейн, изпълнението на сложна физическа терапия.

Ниско кръвно – билки и рецепти за лечение.

Ниско кръвно – билки и рецепти за лечение.

Особено внимание следва да се обърне на една бременна жена за храненето й. Въпреки че сладките храни за нормализиране на кръвното налягане и подобряване на здравето, да се опре до тях все едно не е необходимо, тъй като това ще доведе до увеличаване на теглото и захарта е вредна и без това. Храненето трябва да е на малки порции, но често най-малко пет пъти на ден.

Фокусирайте вниманието си върху протеина. За тази цел е отлична рибата с ниско съдържание на мазнини и месо варени по щадящ начин. Полезни са киселото мляко и изварата, плодовете. 1

Последните е най-добре се консумират сурови. Важно е храната да бъде обогатена с фибри, които са богати на зеленчуци, зърнени култури, трици. Ако има препоръка от лекар, като допълнителен източник на витамини можете да вземете витаминни комплекси. Ако имате желязо дефицитна анемия, е показано получаването на добавки с желязо.

Що се отнася до кафето да се включи към напитките по време на бременността не се препоръчва. Разбира се, от огромно значение е чаша кафе да пие една бременна жена при спадане на налягането. Въпреки това, не трябва да се прави много силно, защото е възможно да се наложи да се разрежда с мляко. Изберете само висококачествено кафе, не фалшифицираните изпълнени със здравословни проблеми, както на жената и бебето.

Не забравяйте за пчелно млечице.

Всички фактори провокатори на хипертония трябва да бъдат премахнати, за да се върне налягането към нормалното, няма да успее.

Може би това би могло да бъде полезно:

Водата трябва да бъде приемана редовно, за да може да се избегне обезводняване.

Храненето трябва да бъде често, интервалите между почивките на храна не трябва да са прекалено дълги.

Преди да стане от леглото, за да яде парче хляб, бисквити, шепа сушени плодове (тази ранна закуска може да се съхранява в нощното шкафче).

Необходимо е да се избягват резки повишения, това се отнася както за седнало и легнало положение.

6

Понякога ниското кръвно налягане изисква лечение. Терапията се провежда под опасни условия на жената и на плода. Вашият лекар може да предпише тоници да вземате сутрин. Може би и назначаването на лекарства, които да допринасят за премахването на симптомите на хипотония.

Помещение в женската болнична стая е препоръчително в случаите, когато налягането на бременните падне до изключително ниски нива или ако лечението на пациентките е неефективно.

Ето няколко съвета за това как да се увеличи налягането на безопасни методи:

Жената трябва да спи достатъчно. От значение е правилната схема с редуване на труд и почивка. Спането не трябва да бъде по-малко от 9 часа, понякога може да си вземе дрямка в средата на деня. На открито жената трябва да прекарва най-малко два часа на ден.

Физическата активност трябва да бъде умерена, но редовна. Има специални гимнастически комплекси, предназначени за бременни жени.

Ползването на гореща вана до износването на детето е забранено. Това разбира се, ще увеличи кръвното налягане и високата температура може да е твърде остра, което е опасно за плода и майката.

 

Акупресура – безопасен метод за увеличаване на налягането по време на бременност. За да направите това, натиснете върху точката между носа и горната устна и една точка между брадичката и долната устна. Вие може допълнително да масажирате пръстите.

Независимо от факта, че ниското налягане по време на бременността не е необичайно, това състояние може да бъде опасно. Поради това е необходимо постоянно да се следи нивото на неговото налягане и да се предприемат необходимите мерки за неговото нормализиране.

5

Какво да ядем при ниско кръвно налягане.

Продукти, които намаляват кръвното налягане.

Съществуват хранителни продукти, които помагат за намаляване на налягането. Ако принадлежите към типа хора, които са предразположени към ниско кръвно, ние Ви препоръчваме да разберете кои продукти трябва да се ограничават. Не е необходимо да се елиминират напълно храните действащи за понижаване на налягането, защото всеки дисбаланс на витамини и елементи води тялото към по-голямо изтощение, просто поставете вашата диета под контрол, и от сега нататък тези продукти трябва да се консумират само в малки количества.

 

Хранителните продукти влияещи за намаляване на налягането, често съдържат големи количества калций. Такива продукти са всички млечни храни. Това означава, че всички нискомаслени продукти, обогатени с калций, по-добре е да не се вземат в голямо количество. Вместо това купувайте сирене и мляко със съдържание на мазнини в нормално количество, това ще помогне за нормализиране на кръвното налягане. Още много калций има в листните салати и зеленчуци и всичко зелено. Но този източник на калций не е необходимо да се откажете във всеки случай.

Всички зърнени храни, цитрусови плодове, ябълки помагат за понижаване на кръвното налягане. Така че трябва с мярка да използвате тези продукти. Те са подходящи повече за хипертоници.

Ако е възможно, премахне от диетата си и чесъна. Във вашия случай любовта на чесън за ароматизирана на ястията не носят никаква полза. Той е подходящ за хипертоници. Хипотензивните пациенти не трябва да ядат повече от малка скилидка чесън на ден. Причината е проста – чесънът – истински шампион на съдържанието на калий. А калият е основен враг на високото кръвно налягане. Тъй като имате хипотония, Вие не трябва да ядете чесън – един продукт, който доста бързо разширява кръвоносните съдове и налягането може да падне доста ниско.

Да се пие достатъчно вода – около 2 литра и повече дневно.

 

2

Продукти за намаляване на налягането – това са банани и домати, сардини и риба тон, тиквички. Тези храни трябва да се консумират в умерени количества, редуващи се с продукти за нормализиране на кръвното налягане или да го увеличават. Зеленият чай и цитрусовият сок, сокът от червени боровинки и сокът от арония – тези напитки са разширяващи кръвоносните съдове и понижаващи кръвното налягане и при това много бързо.

Така че, ако искате да пиете голямо количество зелен чай с лимон, ще е по-добре да се откажете от навика си в полза на собственото си здраве. По-добре е да се пие чаша чай, една чаша кафе и да се взема останалата част от дневната доза течности под формата на минерална вода или сокове и компоти.

Тези, които страдат от ниско кръвно налягане не трябва да включат в диетата си тиква – натягането може да падне много ниско.

Освен това добре е да се спре използването подправки в големи количества, които гарантират понижаване на налягането. Те включват магданоз и пресен и сушен копър, дафинов лист и риган, кориандър.

Но можете без страх и риск да ядете от всяко месо и риба – можете да имате само полза. Те са противопоказани за хипертоници.

Много пчелни продукти също водят до по-ниско налягане. Например, ако вземете мед на празен стомах, той ще предизвика силна вазодилатация.

Храни увеличаващи кръвното налягане.

Продукти, които увеличават налягането хипотониците могат да ядат толкова често, колкото е възможно. Обикновено в такива продукти има много витамини A, P, и С. По този начин, трябва да се обърне внимание на консумация на през сезона на морски зърнастец, касис, моркови и киселец.3

Също така обърнете внимание на биологичните продукти. Трябва да се ядат колкото се може повече на храни с високо съдържание на желязо. Бъдете сигурни, че да се яде всеки ден масло или по няколко пъти на седмица, това ще натовари черният дроб. Почти винаги за хипотониците лекарите съветват да се ядат по две яйца на ден. Ако имате алергия към кокошите яйца, тези от пъдпъдъци ще ги заменят и е достатъчно същото количество за всеки ден.

Трябва да се отбележи и предпочитанията на човек с ниско кръвно налягане за пиенето на кафе. Природното черно кафе, дори с мляко е продукт, който увеличава налягането.

Но лекарите съветват да се придружава сутрешно кафе с обилна закуска. Като правило хората с ниско кръвно налягане са нормални или ниско тегло, така че не се притеснявайте, че закуската ще се отрази на фигурата Ви. Яжте бял хляб с масло и твърдо сирене и варени бъркани яйца. Това обикновено не се препоръчва като полезно за здравето, но за хипотониците  епо изключение.

Повечето вредни храни като тези от животински произход дигат кръвното. Като правило хората с ниско кръвно налягане не избягват солените и мазните храни. Солта и мазнините винаги увеличават налягането и ако то е ниско, трябва да приемем, че ви липсват само продукти с такива качества. Почти винаги хората, които страдат от ниско налягане или се хранят зле или с небалансирани храни.

Диетите и упражненията са нещо добро, но тялото ви не е предназначено да поддържате силата си единствено от калориите, които получавате от зеленчукови салати. Не се ангажирайте със сол над върха на ножа, но ако добавите повече храни с мазнини, съдържащи се в диетата не можете да си навредите, с изключение на кръвоносните съдове, които могат да развият склероза. Въпреки това не е необходимо в този случай да съсипете стомаха си с консумация на месо и колбаси. Яжте здравословна и балансирана диета и възможно е проблемът да изчезне от само себе си.

Ниско кръвно налягане лечение.

Билки за ниско кръвно.

4

В основата на лечението на артериалната хипотония е използването на тоници (кафе, силен чай), упражнения, правилна почивка. Като помощни средства, препоръчани кофеин или лекарства, съдържащи кофеин (често те съществуват в комбинация с антипиретици и аналгетици и се назначават обикновено за индуциране на хипотония и главоболие). Приложими са и общо тонизиращи билкови лекарства – така наречените адаптогени.

Лекарствата за лечение на хипотензия са по лекарско предписание, съдържащи кофеин (Адолорин, Алгон, Аско-фен-П, Ацепар, Пенталгин-Н.С, Пердолан, Саридон, Седал-М, Тримол, Цитрамон П, Цитрапар, Екседрин).

Лекарства, които повишават кръвно налягане: Мидодрин (Gutron), адаптогени, тинктура от женшен, тинктура Шизандра, тинктура от елеутерокок, китайска магнолия (лоза), препарат пантокрин.

От време на време, да си позволиш да си почине. В съвременната действителност тя може да бъде достатъчно трудно, но останалото е необходим за организма да се възстанови енергия и сила.

Айрян със сол за ниско кръвно.

Лекарите препоръчват да се изпие чаша айрян със сол при ниско кръвно, особено за възрастни хора над 65 години, защото са с по-висок риск от хеморагичен инсулт. Подходящ е и когато страдащият е получил припадък до идването на бърза помощ. В сравнение с кафето, този вариант е по за предпочитане, защото кофеинът дава и непредвидими реакции особено за стари хора. Той действа съдоразширяващо и може да доведе до повече от необходимото понижение на кръвното.

 

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *