Няколко причини да пием прясно мляко всеки ден

Прясното мляко е богато на калций и укрепва имунната система на организма

Помага при различни диети
Хора, които пият обогатено с калций мляко отслабват повече от тези, които не консумират редовно прясно мляко. И нека отбележим, че калциевите добавки не са толкова ефективни, както самото прясно мляко.

Вкусна и полезна напитка

Участва в изграждането на мускулите
Млякото се явява една от най-добрите храни за изграждането на мускули. Протеина в млякото е със състав 20% суроватъчен и 80% казеин. Суроватъчния е висококачествен плюс се абсорбира много бързо от кръвния поток. Затова шоколадовия млечен шейк е една много добра напитка за консумация след тренировка. Казеина се разгражда по-бавно, и снабдява тялото с протеин през по-големи периоди от време, затова е добре също да пиете по една чаша мляко пред да легнете да спите.
Млякото помага при растежа
Млякото съдържа пълноценни, лесноусвоими бел¬тъци и мазнини. Освен това млякото е източник на калций, фосфор и други макро- и микроелементи, необходими на бързорастящия детски организъм. Млечните мазнини са носители на мастноразтворими витамини.

Няма друга храна като прясното мляко в природата, която да е с толкова висококачествен състав и същевременно да изисква толкова малко напрежение от страна на храносмилателната система за смилане и усвояване.

 

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Няколко причини да пием прясно мляко всеки ден

  1. Прясно мляко се пие до три годишна възраст,след това изобщо не е препоръчително и е особенно вредно за дебелото черво.

  2. Прясното мляко подкиселява организма и това не позволява да се усвои калция. Най-богата на калций е спирулината. Тя алкализира ph -то и спомага за производството на нова кръв. В нея има 25 пъти повече провитамин А от суровите моркови и 50 пъти повече желязо от органичния спанак. Спирулината е три пъти по-богата на витамин Е от пшеничния зародиш, а концентрацията на протеини в нея надвишава три пъти количеството на протеини в рибата, пилешкото месо и червеното месо.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *