Доказано ефикасно обезкосмяване с билки (част 2)

Направете си вана от билки за премахване на ненужното окосмяване и ще усетите положителния й ефект

Ние ви предлагаме един доста стар метод за обезкосмяване, който не само е не болезнен, но й ефектът от него е траен и доста ефикасен. Народната медицина дава своя принос и в козметиката и по-конкретно в обезкосмяването.

За гладки и красиви крака си направете билкова вана

Направете си вана от билки, с която обезкосмяването ще ви се стори не само лесно като детска игра, но дори и приятно. И преди да започнете да се съмнявате опитайте този метод и ще видите как след това ще забравите за всички самобръсначки, епилатори и кремове за епилация.

Набавете си следните билки от аптеката или от дрогерията: полски хвощ, жълт кантарион и змийско мляко. Вземете по 150 грама от всяка билка и ги накиснете в два литра вряла вода. След това изчакайте сместа да заври и да поври около пет минути.

След като свалите от огъня отварата, излейте я във вана, пълна с топла вода – около 37,5 – 38 градуса по Целзий. Във ваната с топла вода се потопете и престойте около половин час, след което облейте тялото си с топла и чиста вода. Завийте се в хавлия и най-добре си легнете в леглото за един час.

За да има ефект, билкарите препоръчват процедурата да се прави поне по два пъти седмично в рамките на 2-3 месеца. Според свидетелства и знания на билкари, след като се проведат необходимия брой процедури, космите сами опадат и не израстват скоро отново.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *