Ефикасен и траен метод за обезкосмяване (част 1)

Вижте кои методи и процедури за премахване на окосмяването са болезнени и нетрайни

Лятото е сезона, през който носим оскъдни дрехи и показваме тела на плажа. Но освен за фигурата си човек трябва да се погрижи и за така нежеланото и неприятно окосмяване.

Ефектът от кола маска е болезнен и причинява зачервяване и подуване на кожата

Има най-различни методи за обезкосмяване, а кой от тях вие ще използвате си остава индивидуален избор. Най-лесно и бързо човек премахва нежеланото окосмяване със самобръсначки. Ефектът от тях обаче не е траен и само след ден- два космите отново поникват, тъй като с този метод ние не премахваме косъма от корена, а само го режем.

За да премахнем косъма от корена има друг изпитан метод, а именно студена или топла кола маска. Този метод има много по-траен ефект, но е крайно болезнен, причинява зачервяване, подуване на кожата и силно я раздразва.

Друг по-съвременен метод това е обезкосмяване с епилатор. Но и при този метод болка не липсва, а ефикасността на метода не е толкова трайна. Съществуват кремове за епилация, които също не изтръгва косъма от корена, а само го късат и така ефектът от вашето обезкосмяване е нулев.

Вярно е, че нашите баби са казали „трай билка за хубост”, но системно да причиняваш на своята кожа зачервявания и подувания не е особено приемливо и не е за предпочитане.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Ефикасен и траен метод за обезкосмяване (част 1)

  1. „За да премахнем косъма от корена има друг изпитан метод, а именно студена или топла кола маска. Този метод има много по-траен ефект, но е крайно болезнен, причинява зачервяване, подуване на кожата и силно я раздразва.“ Това някой доста невеж го е написал. Защо пълните главите на хората с глупости? Ако беше толкова лошо и вредно, колкото го описвате, нямаше да има козметички и всички щяхем да се мъчим всички със самобръсначките. Какво значи „крайно болезнен“? На мама принцовете и принцесите, не могат да потърпят малко! Със сигурност не боли, колкото да родиш дете, така че не се излагайте! Ако има зачервяване, подуване или раздразнение на кожата или каквато и да била негативна реакция това е или от чувствителна кожа (и тогава наистина не се препоръчва кола маската) или от непрофесионалист с купена диплома. Това са такива редки случаи, че просто няма нужда да ги споменавате! Аман от разбирачи!

  2. Това е най-безсмислена статия, която някога съм чела.Не давате почти никаква информация. Освен това поставяте темата така сякаш ще даде някакво гениално решение,а всъщност само изброихте методите и ги оплюхте, и как това ни помогна ?

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *