Най-лесният и бърз начин за обезкосмяване

Топлата кола маска и депилаторните кремове са ефикасен начин за обезкосмяване

Обезкосмяването е строго индивидуално решение и всеки сам за себе си решава как да премахне нежеланите косми по тялото си. Един от най-старите методи за обезкосмяване това е кола маската. В топъл или студен вариант кола маската е еднакво ефективна, а космите израстват едва след седмици.

Кола маската е едно добро решение за обезкосмяване

Кола маската представлява лепкава субстанция, често приготвяна на захарна основа. Тя се нанася върху кожата, след което отгоре се поставя специална лента и рязко се отлепва. При топлата кола маска обаче човек трябва да внимава, за да не я затопли прекалено много и да се изгори.

Ако решите сами да си приложите този вариант имайте предвид, че трябва веднага след нанасянето на топлата кола маска да залепите лентата и рязко да я дръпнете без да губите време. Ако се забавите, космите ще се слепят, а лентата ще залепне не само по тях, а и по кожата, което ще бъде доста болезнено.

Козметикът също е едно много добро решение, при което обаче болката също ви е гарантирана, но това е нещо съвсем нормално. Специалистите съветват да не използвате сапуни, кремове и дезодоранти след кола маската, за да не раздразните чувствителната ви кожа.

След обезкосмяване не се препоръчва да се излагате на слънце, имайте го предвид за летните дни. Най- добре не си правите планове за плаж в следващите два- три дни. След кола маска можете да наложите с леден компрес, особено ако на някое място се е получило раздразнение и болка.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *