Обемната талия алармира за мазен черен дроб

Ние всички знаем, че алкохолът влияе зле на нашия черен дроб, и че алкохолизмът може да доведе до хепатит и цироза

талия А знаете ли, че храната в обилни количества, особено ако е мазна, може да причини също толкова големи вреди на черния дроб и жлъчката, колкото и алкохола?

Какво е „мазен черен дроб“?

Болестта, която се появява след редовна или ударна злоупотреба с неподходяща храна, се нарича „мазен черен дроб“ и по-официално безалкохолна мастна дистрофия на черния, известна още и като стеатоза.

Оказва се, че цироза може да се получи не само като инфекция на черния дроб, но също така от храна и злоупотреба с лекарства.
Това заболяване често опитните лекари определят по обема на талията. Нормата е обиколката на талията при мъжете да бъде не повече от 94 см, а при жените – 80 см. Ако има издут корем, може да се предложи, че собственикът на обемната талия има и стеатоза на черния дроб.
Този тип затлъстяване се нарича централно затлъстяване. В този случай то е не само отвън, но отвътре, т.е. мазнините обхващат и вътрешните органи, включително и търпеливия черен дроб.

Каква е превенцията на затлъстелия черен дроб?

За превенция на затлъстелия черен дроб е полезно да се премине на активен начин на живот – спорт, плуване, бягане и ходене. И, разбира се, липсата на преяждане. Редовното прочистване с билковия препарат Хепавитал също ще спомогне за бързото възстановяване при стеатоза или мазен черен дроб.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл [email protected]

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *