Обилно потене понякога е болестно състояние

Лечението на неприятното обилно потене изисква много добра лична хигиена и консултации с лекари специалисти

Лятото дойде и въпреки че не е така топло, както ни се иска, то пак предразполага към изпотяване, тъй като температурите са високи.

И добре, че човек се изпотява, тъй като това е един от механизмите на тялото да се предпази от прегряване.

Освен това с потта от организма ни се отделят и доста токсини, затова то е полезен процес и този, който иска да спре да се поти, може да се разболее.

Но има хора, които страдат от обилно потене и това е знак за някои болести в организма.

В медицината това заболяване се нарича хиперхидроза.

Причините за неприятното обилно потене са както наднорменото тегло, така и възрастта, тъй като в критическата на жените им е винаги горещо и те се потят.

Обилно потене може да е знак и за някои по-опасни болести като туберкулоза, анемия, сърдечни проблеми, бъбречни заболявания, обменни нарушения, автоимунни заболявания.

Обилно потене се наблюдава предимно под мишниците, по дланите и по ходилата, но то може да обхваща и цялото тяло.

Лечението на обилно потене под мишниците изисква добра хигиена и ползването различни подсушаващи и успокояващи дезодориращи, дезинфекциращи и стягащи порите.

При обилно изпотяване на ходилата през лятото е хубаво да се носят леки сандали или чехли от естествена кожа, за да може проблемните зони да се проветряват.

При обилно потене трябва да се лекуват и болестните процеси, довели до това състояние. Това налага страдащите да се консултират с различни лекари специалисти.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *