Домашни средства за облекчаване на зъбобол

Здравето на устата не е желателно да се пренебрегва, затова ви предлагаме домашни средства при зъбобол

Оралното здраве понякога може да бъде пренебрегвано, дори от тези, които са привърженици на воденето на здравословен начин на живот. Това е жалко, защото проблемите в устата като пародонтоза, зъбобол и гингивит или други, може да засегнат функционирането на органи и системи, както и да доведе до сериозни, дългосрочни здравословни проблеми като системни инфекции.

Масло от карамфил се използва за облекчаване на зъбобол

Масло от карамфил се използва за облекчаване на зъбобол

Редовните стоматологични посещения са, разбира се едни от основните възможности за оралното здраве. За тези, които обичат домашните средства, обаче, добрата новина е, че има здравни практики в изобилие. Има много начини, по които може да се запази здравето на устата и заедно със стоматологичните да се получи добър ефект. Предлагаме ви някои природни терапии, които може да разгледате, ако целта е добро орално здраве.

Облекчаване на зъбобол

Ако един зъб е с пулсираща болка или възпаление, ще бъде необходимо да се обадите на зъболекар и да се прегледате, за да се убедите, че няма нищо сериозно като абсцес например. Въпреки това, в същото време, има няколко естествени средства да си помогнете за облекчаване на болката и дискомфорта от зъбобола.

Масло от карамфил е средство за защита от дълго време за зъбобол, поради успокояващия и обезболяващия ефект, който може да има върху възпалените венци; за да го използвате, просто нанесете няколко капки до върха му и втрийте нежно върху засегнатата област.

Етерично масло от мента е естествен аналгетик и може бързо да облекчава болката, когато се прилага локално към венците. Той може да се използва чрез разреждане във вода, като болкоуспокояващо средство.

“Фигурин

Куркума на прах може да се прилага на венците; това не само помага за облекчаване на болката, но неговите противовъзпалителни свойства намаляват подуването твърде добре.

Масло от лековитото чаено дърво също може да помогне. Само 1-2 капки могат да помогнат да се облекчат болките в зъба. Достатъчно е да ги сложете върху памук и с него да намажете болния зъба другият начин е да ги разредите с малко вода и да се жабурете.

Корен от джинджифил може да приложите като дъвчете едно малко парче на страната на болния зъб

Чесън при зъбобол – една счукана скилидка може да поставите върху проблемния зъб или да го стриете предварително с малко сол.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *