Облекчете вашите разширени вени с този домашен мехлем

С този домашен мехлем за разширени вени ще се облекчите от болестта на вашите разширени вени

Официалната медицина предлага различни медикаментозни средства за решение на проблема с опасните разширени вени. Едно много добро средство от народната медицина все още се използва много широко за лечение на много заболявания включително и за разширени вени и това е прочутата билка невен.

Билката невен е полезна при разширени вени

Билката невен е полезна при разширени вени

Една от най-ефективните билки в народната медицина е билката невен. Въпреки, че в официалната медицина се използват много модерни лекарствени средства, досега невенът намира и в нея все още разностранно приложение.

От невен може да си приготвите мехлем, с който да облекчите вашите разширени вени. Пригответе си пресен цвят от невен и напълнете една чаена чаша с него като го допълните до горе със зехтин. Така направената смес от зехтин и цвят от невен сипете в съд, който да се затваря добре и го оставете за 20 дни на топло и тъмно местенце и го разклащайте от време на време. След това мехлемът вече е готов за ползване. Може да ги прилагате като мажете директно болното място или като си направите компреси с него върху вените.

Домашният мехлем от невен и зехтин има приложение и за мазане при ухапване от насекоми и сърбежи.

По подобен начин се прави и друг мехлем полезен при изгаряния. Слагате пресен цвят от жълт кантарион в избран от вас съд – шише или буркан, напълвате ги до половината с цвят и доливате със зехтин. Също както първият мехлем се държи на тъмно място за 20 дни и след това може да се ползва за мазане. Разбира се на аптеката има достатъчни подобни мазила, които могат да свършат тази работа, но който иска и има възможност може да ползва и този мехлем.

Демир бозан билки за бъбреци

Специално за разширените вени трябва да се внимава с преумората на краката и с обездвижването, които са главен причинител на заболяването. Храната също е от голямо значение и затова тя трябва да се подбира – главно да се избягват рафинирани храни и такива, които предизвикват втвърдявания на вените и тромби и това са тлъстите животински храни. Необходимо е редовно да се пие вода между отделните хранения.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *