За чиста кръвоносна система и против рак – овесена каша

Срещу атеросклероза и рак яжте полезната овесена каша, тъй като тя съдържа полезното вещество авенантрамид

Лечебните свойства на овеса са познати от векове. Полезната овесена каша е не само диетична закуска, но и много здравословна храна, която е полезна за хора, страдащи или застрашени от атеросклероза и дори рак.
Това сочат последни научни изследвания, според които овесът и вкусната овесена каша може да помогне на хора, които имат опасност или вече са в начална фаза на атеросклероза.

овесена каша

Срещу атеросклероза и рак яжте полезната овесена каша, тъй като тя съдържа полезното вещество авенантрамид

Растението овес съдържа съединение, което притежава силни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. За него се говори в научните среди, че дори може да бъде щит срещу рака, но в момента изследователите са се съсредоточили върху възможностите на овеса да предпазва кръвоносната система и сърцето от атеросклероза.
Лечебното вещество в овеса се нарича авенантрамид и се съдържа в голяма част от пълнозърнестите храни, които всъщност имат способността да намаляват риска от много заболявания, включително и атеросклероза. Техните фибри, витамини и минерали и особено полезната разтворимата целулоза намаляват вредните нива на холестерина и липопротеините и по този начин помагат, като спасяват кръвоносните съдове от отлагания и плаки, а така също и от втвърдяването им.
Лековитата съставка в овеса потиска изработването на възпалителни вещества, които всъщност са свързани с образуването на мастните плаки във вените и артериите.
Затова учените и лекарите съветват против атеросклероза да хапваме поне веднъж на ден овесена каша или овесени ядки с кисело мляко, които ще предотвратят втвърдяването и запушването на кръвоносната система.
Полезната овесена каша е и много вкусна и дава голяма енергия на хората, които я консумират. Ако тя не ви привлича, може да си накиснете овесени ядки в кисело или прясно мляко от вечерта, и сутринта ще имате една превъзходна здравословна закуска, която ще ви предпази от много болести.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *