Овесени ядки за силен имунитет и редовен стомах

Много хора не знаят, че полезните овесени ядки са и природен антибиотик, който премахва възпаленията и засилва имунитета

Всеки знае колко полезни са прекрасните овесени ядки и как успяват да нормализират работата на храносмилателната система. Освен това тази удивителна диетична храна дава сила, енергия, витамини и минерали, които да си набавим по напълно естествен начин. Но малко хора знаят, че хрупкавите овесени ядки са чудесен начин за стимулираме имунната система, особено при най-малките, на които им предстои тепърва да се сблъскват с бактерии и вируси. Освен на деца, тази храна помага и на хора, които боледуват често и имунната им система е отслабена.

овесени ядки

Много хора не знаят, че полезните овесени ядки са и природен антибиотик, който премахва възпаленията и засилва имунитета

Бета-глюканът в полезните овесените ядки е естествен антибиотик. Съдържащите се в тази полезна храна бета-глюкани имат свойството да действат като естествен антибиотик и да неутрализират болестотворните микроорганизми.

Освен че спомагат в борбата срещу възпаленията, бета-глюканите играят роля и като част от имунния отговор на организма. Те подпомагат имунните клетки и правят организма по-устойчив към вирусни и грипни състояния.

Освен всичко друго хрупкавите омесени ядки са много богати на витамини антиоксиданти. Те съдържат витамините В1, В2, Е, К и минералите калций, магнезий, цинк, калий и др. Всички тези полезни вещества допълнително повишават защитните сили на организма, а ако се съчетаят с кисело мляко, мед, орехи и други сушени плодове, това е чудесен начин не само да приготвим вкусен десерт, но и да подмладим организма си.

овесени ядки

Много хора не знаят, че полезните овесени ядки са и природен антибиотик, който премахва възпаленията и засилва имунитета

Чудесните овесени ядки съдържат много фибри, които намаляват опасността от стомашни проблеми, сърдечни болести, прочистват червата и подпомагат функцията на черния дроб. Дневната доза фибри е три грама, а нея може да си набавите като хапнете на закуска една купичка купа овесени ядки.

Диетолозите съветват да хапваме овесени ядки вечер за спокоен сън и за прекрасно изчистване на стомаха на сутринта на другия ден.

Ето как да си приготвите вкусното блюдо с овесени ядки. Трябват ви половин кофичка кисело мляко, 1-2 супени лъжици чист пчелен мед, сезонен плод, нарязан на парченца, 4 супени лъжици овесени ядки. Смесете добре всичко и приятен апетит!

 

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *