Дете със силно окосмяване по тялото си търси лек

Малкото момиче сега е под грижите на свой възрастен роднина

Лю Джанли е малко момиче от Китай, което обаче не е като другите деца, Детето страдало от рядко и тежко заболяване, което било причината то да бъде изоставено от своите родители.

Детето има по тялото си 60% окосмяване

Момичето страдало от т.нар. „синдром на върколака”, при който голям процент от тялото на момичето е силно окосмено. В случая на Лю Джанли 60% от тялото й е покрито буквално с гъста и черна козина като на животно.

За сега няма лечение, което трайно да предотврати окосмяването на детето. Това е сериозен проблем, с който медицината все още се бори. Не сме тези, които трябва да съдим родителите на детето, че са го дали в дом за деца и официално са се отказали от него.

Но подобно генерално решение не разрешава проблема на детето. За щастие съдбата се е смилила над момичето и то е осиновено от свой възрастен роднина. Човекът се грижи за детето и се моли един ден да се открие лек за този „синдром на върколака”.

Съвсем скоро Лю Джанли тръгва на училище и нейният настойник се притеснява от реакцията на нейните бъдещи съученици. Дано децата не се подиграват на момичето за нейния видим здравословен проблем- силното окосмяване.

Стискаме палци с напредването на медицината и технологиите скоро да бъде изобретено лекарство, с което да може да се реши крайно неприятния проблем на Джанли, който носи медицинското название „хипертрихоза”.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *