Осем причини да консумираме яйца всеки ден

Ново проучване доказа, че яйцата не повишават холестерола

1.Едно яйце съдържа 6 грама висококачествени протеини и всичките 9 основни аминокиселини. Ето защо, яйцата са незаменима част от диетата и от менюто на спортистите.

2. Редовната консумация на яйца намалява риска от инсулт и инфаркт.

Яйцата са вкусни и полезни

3. Яйцата са полезни за очите, тъй като съдържат лутеин и зеаксантин. И двете вещества са в по-достъпна форма в яйцата, отколкото от каквито и да било други източници.

4. Друго проучване показва, че хората, които ядат яйца всеки ден имат по-малък риск от развиване на катаракт (перде на очите) именно, заради лутеин и зеаксантин.

5. Яйцата са добър източник на холин. А холинът е важно хранително вещество, което помага за регулиране на мозъчната дейност, както и за функционирането нервната система и сърдечно- съдовата система.

6. Яйцата могат да предпазват от рак на гърдата. Според изследването, при жени, които консумират поне 6 яйца седмично, рискът от заболяването е намален с 44%.

7. Яйцата имат благоприятен ефект върху косата и ноктите, заради високото си съдържание на сяра, както и значително количество витамини и минерали.

8. Ново проучване показва, че противно на доскорошното схващане, умерената консумация на яйца не влияе зле на холестерола, а напротив, редовната консумация на две яйца дневно може дори да подобри липидния профил на организма.

Вижте и тези материали по темата:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *