Осем причини да консумираме яйца всеки ден

Ново проучване доказа, че яйцата не повишават холестерола

1.Едно яйце съдържа 6 грама висококачествени протеини и всичките 9 основни аминокиселини. Ето защо, яйцата са незаменима част от диетата и от менюто на спортистите.

2. Редовната консумация на яйца намалява риска от инсулт и инфаркт.

Яйцата са вкусни и полезни

3. Яйцата са полезни за очите, тъй като съдържат лутеин и зеаксантин. И двете вещества са в по-достъпна форма в яйцата, отколкото от каквито и да било други източници.

4. Друго проучване показва, че хората, които ядат яйца всеки ден имат по-малък риск от развиване на катаракт (перде на очите) именно, заради лутеин и зеаксантин.

5. Яйцата са добър източник на холин. А холинът е важно хранително вещество, което помага за регулиране на мозъчната дейност, както и за функционирането нервната система и сърдечно- съдовата система.

6. Яйцата могат да предпазват от рак на гърдата. Според изследването, при жени, които консумират поне 6 яйца седмично, рискът от заболяването е намален с 44%.

7. Яйцата имат благоприятен ефект върху косата и ноктите, заради високото си съдържание на сяра, както и значително количество витамини и минерали.

8. Ново проучване показва, че противно на доскорошното схващане, умерената консумация на яйца не влияе зле на холестерола, а напротив, редовната консумация на две яйца дневно може дори да подобри липидния профил на организма.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *